Pažeidėjas sulaikytas po to, kai aplinkos apsaugos pareigūnai, vykdydami žvejybos kontrolę ir plaukiodami po Kretuono ežerą, apie 2 valandą nakties pastebėjo, kad viename ežero pakraštyje ties nendrėmis šviečiama su prožektoriumi. Priplaukę arčiau inspektoriai pastebėjo 2 asmenis, kurie sėdėjo valtyje ir dairėsi aplinkui. Vienas iš jų turėjo užtaisytą povandeninės žūklės šautuvą su strėle ir, kaip teigė, būtų bandęs panardyti ir tokiu būdu sugauti žuvų.

Už povandeninę žūklę tamsiu paros metu ten, kur tai daryti yra draudžiama, asmeniui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankio – povandeninės žūklės šautuvo – konfiskavimu.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) primena, kad užsiimti povandenine žūkle galima nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 31 d., laikantis nustatytų reikalavimų – žvejoti nuo saulės patekėjimo iki saulės nusileidimo, žūklės vietoje turint ryškiai matomą plūdurą, peilį. Povandeninei žūklei naudoti galima povandeninės žūklės šautuvus, kurie atitinka nustatytus parametrus (ne ilgesni kaip 120 cm., strėlių antgalis ne platesnis kaip 10 cm.). Lietuvoje povandeninę žūklę galima vykdyti šiuose vandens telkiniuose: Alaušo, Didžiulio (Daugų), Drūkšių, Siesarčio, Vištyčio, Asvejos (nuo Dubingių tilto iki Žingių tilto) ežeruose bei Elektrėnų tvenkinyje.