Kantrybė arba atsitiktinumus laukinėje gamtoje gali padovanoti nepaprastus vaizdus ir įspūdžius. Pažintis su laukine gamta – nepaprastas įvykis. Tokius įspūdžius galėjo patirti skaitytojas Edmundas, pasidalijęs įspūdingomis nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip žaltys medžioja savo grobį. Anot vyro, kadrai padaryti Panevėžio rajone, privačiame jo tvenkinyje.

Žaltys medžioja

GRYNAS.lt nuotraukomis pasidalijo su gamtininku Deividu Makavičiumi ir pasiteiravo, kokie gamtiniai procesai šiuo metu vyksta. Pašnekovas patikino, kad jokių ypatingų reiškinių šiuo metu nėra, o grobį medžiojantis žaltys nuotraukose tik įrodo, kad esant aaukštai temperatūrai visi ropliai tampa aktyvesni ir jiems reikia daugiau maisto.

Žalčiai yra gana judrūs ir greiti ropliai, kurie gerai plaukioja ir nardo. Po vandeniu išbūna apie tris minutes. Negalėdami pabėgti nuo persekiotojų, šie žalčiai šnypščia ir gąsdina staigiais galvos judesiais. Pagauti ginasi išpurkšdami iš kloakos labai nemalonaus kvapo, balkšvai gelsvą skystį. Jei reikia, apsimeta negyvais. Tuomet suglemba, išsižioja, tačiau paleisti greitai „atgyja“. Gyvena vandens telkinių pakrantėse, užliejamose pievose, pelkėse, drėgnuose miškuose. Sutinkami ir prie sodybų, senose kirtavietėse.

Žaltys medžioja

Medžioja sausumoje ir vandenyje, grobį ryja gyvą. Minta varliagyviais, jų buožgalviais, kartais driežais, mažomis žuvytėmis ir smulkiais paukščiais ir žinduoliais. O dar nesuaugę jaunikliai minta vabzdžiais.

Kaip atskirti žaltį nuo gluodeno ar angies, skaitykite ČIA.