Kadangi, teoriškai Lietuvoje meškų nėra, jų medžioklė nėra reglamentuota. Tiksliau, jų nėra medžiojamų žvėrių sąraše. "Dabar aišku, kad sedėdamas medžioklės bokštelyje gali sulaukti draugo." - juokėsi medžiotojas A.Eimontas. Dėkojame kavarskiečiui už meškutės nuotrauką ir žinią. Plačiau - "Anykštoje".

Lokys

Pernai panašiu metu viešojoje erdvėje taip pat buvo nemažai informacijos apie Lietuvoje vaikštinėjančią vieną ar net kelias meškas. Tąkart GRYNAS.lt rašė, kad Krekenavos regioninis parkas savo feisbuko paskyroje pasidalijo Krekenavos apylinkėse užfiksuotais meškos pėdsakais. Anot parko direkcijos darbuotojų, apie pėdsakus jiems pranešė vietos gyventojai, įtarę, kad jų kaimynystėje galimai sukiojasi netikėtas svečias. Kaip vietinei žiniasklaidai tvirtino pėdsakus pastebėjęs vyras, šio plėšrūno vizitas į Panevėžio rajoną - unikalus atvejis. Anot pašnekovo, jo tėvas per 40 metų medžiotojo praktikos meškos pėdsakus matė pirmą kartą.

Tačiau, panašu, kad Krekenavos apylinkėse meška ilgai neužtruko. Jau po kelių dienų rudojo lokio pėdsakai pastebėti už maždaug 37 km, Radviliškio rajone, netoli Pašušvio gyvenvietės. Krekenavos regioninio parko darbuotojai mano, kad tai - ta pati meška, kuri svečiavosi Panevėžio rajone.

Meškos pėdsakai prieš tai jau buvo užfiksuoti Dzūkijoje, Veisiejų regioniniame parke. Po kelių dienų rudąjį lokį Dzūkijos miškuose nufilmavo medžiotojas, o, praėjus dar kelioms dienoms, vaizdo medžaga, kurioje nufilmuotas rudasis lokys, pasidalijo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Manoma, Kad Dzūkijos apylinkėse fiksuota ta pati viena meška.