Pasak vandens telkinių, žemės ir gamtos išteklių ministro Xavier Jayakumaro (Ksavjė Džajakumaro), 4 tonos dramblio kaulo buvo konfiskuota per 15 reidų, surengtų 2011–2017 metais.

Pažymėtos iltys ir tokie gaminiai kaip apyrankės ir valgymo lazdelės buvo parodyti žurnalistams, o paskui sumesti į didelę atliekų deginimo krosnį pietinėje Negeri Sembilano valstijoje.

X. Jayakumaras pažymėjo, jog nelegali produkcija buvo sudeginta, kad ji nebūtų pavogta ir vėl parduota juodojoje rinkoje.

Ministras pridūrė, kad jo šalis įsipareigojusi kovoti su neteisėta prekyba laukiniais gyvūnais ir ypač dramblio kaulu, taip pat neleisti kontrabandininkams naudotis Malaizija kaip tranzito centru.

Tai buvo antras kartas, kai šalies pareigūnai atsikratė konfiskuotų ilčių: 2016 metais buvo sudeginta 9,5 tonos šios produkcijos, kainavusios maždaug 20 mln. JAV dolerių (17,8 mln. eurų).

Azijoje dramblio iltys vertinamos kaip puiki medžiaga dekoratyviniams gaminiams, turintiems didžiausią paklausą Kinijoje. Dėl šios nelegalios prekybos nuolat naikinamos laukinių dramblių populiacijos Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)