Pastaraisiais mėnesiais viešojoje erdvėje pasirodo pranešimų apie Panevėžio regione klajojančius stumbrus. Šie gyvūnai šiose apylinkėse tikrai nėra naujiena, jie čia gyvena nuolat, tačiau pastaruoju metu pastebėta, kad jie būriuojasi šalia važiuojamosios dalies.

Šį kartą Krekenavos regioninio parko direkcija socialiniuose tinkluose informuoja, kad vakar, balandžio 1 d., stumbrai būriavosi prie kelio Panevėžys - Krekenava ties Levaniškio k.

„Kovo 28 d. rytą pastebėta didelė 34 laisvų stumbrų banda Užliaušių kaimo laukuose. Stumbrų vedlė vidury lauko ilgai dairėsi ir svarstė, į kurią pusę vesti savo bandą su 5 jaunikliais. Po to pasirinko saugiausią kryptį – atgal į Pašilių mišką", - apie stumbrų klajones socialiniuose tinkluose pasakoja Krekenavos regioninio parko direkcija.

Prieš kelias savaites stumbrų banda pastebėta ir šalia Kėdainių. Jie būriavosi šalia magistralinio kelio, o vėliau nusprendė kirsti geležinkelio bėgius. Tąkart specialistai pabrėžė, kad šiuo metu vyksta stumbrų migracija, todėl vairuotojai turėtų išlikti budrūs ir dieną, ir naktį, kai važiuoja A8 magistraliniu keliu (Panevėžio, Kėdainių apylinkėse).

Stumbrai ant geležinkelio bėgių