Prieš miškų kirtimą kovoja ne tik ne tik žmonės. Aktyvistais tampa ir orangutanai bei kiti laukiniai gyvūnai, kurie yra vejami iš savo namų dėl kai kurių žmonių begalinio godulio. Akivaizdus gyvūnų pasipriešinimo pavyzdys – Tarptautinės gyvūnų gelbėjimo organizacijos įamžintas momentas, kai orangutanas kojomis bando sustabdyti ekskavatorių Borneo saloje.

Kaip praneša The Independent, vaizdo įrašas padarytas 2013 metais, tačiau tik šiomis dienomis patalpintas viešojoje erdvėje. Jame užfiksuota, kaip gyvūnas stoja prieš ekskavatorių, kuris kėsinasi į jo namus.

Borneo per 16 metų prarado daugiau kaip 100 000 orangutanų. Miškų kirtimas dėl palmių aliejaus išgavimo, popieriaus gaminimo yra viena iš pagrindinių priežasčių, kurios lemia šių gyvūnų skaičiaus didelį mažėjimą. Tiesa, mokslininkai kelia teorijas, kad orangutanams įtakos turi ir medžioklė. Šios rūšies gyvūnų mažėja ir tose teritorijose, kuriose plyti tankūs miškai, tačiau yra manoma, kad ten, dėl žmogaus ir gyvūnų konflikto, orangutanai tiesiog sumedžiojami.

Daugiau skaitykite ČIA.