Birštonas kas metus tampa vis populiaresnė vieta poilsio ir ramybės ištroškusiems gyventojams. Miesto valdžia nuolat galvoja, kuo privilioti kuo daugiau svečių, kurie pasigrožėtų gamta ir kurorto privalumais. Jau šį pavasarį Birštono lankytojai galės išbandyti dar vieną naują traukos tašką – Birštono apžvalgos bokštą.

Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos direktorė Dalia Križinauskienė teigė, kad planuojama, jog naujas objektas lankytojams turėtų būti atvertas šių metų gegužės mėnesį. Apžvalgos bokšto projekto darbai pradėti dar pernai birželį.

„Šio bokšto vieta jau buvo numatyta pirmojoje Nemuno kilpų regioninio parko planavimo schemoje, kuri buvo patvirtinta dar 1997 m.“, – pasakojo pašnekovė.

Lauks ir naujas pažintinis takas

Regioninio parko direktorė pasakojo, kad naujai pastatytas bokštas leis kurorto svečiam pamatyti iš viršaus parko išskirtinumą – didžiąsias Nemuno kilpas.

„Ir tikimės, kad matysis net Prienai“, – pridėjo ji. Kol Birštonas neturėjo apžvalgos bokšto, gamtos grožiu iš viršaus buvo galima grožėtis tik apžvalgos aikštelėse, iš kurių buvo galima išvyksti tik vingių atkarpas.

Nemuno kilpų regioninis parkas

D. Križinauskienė vylėsi, kad naujas lankytinas objektas pritrauks dar daugiau svečių į Birštoną ir Nemuno kilpų regioninį parką.

Birštono apžvalgos bokštas bus ne vienintelė naujiena kurorto svečiams šiais metais. Kaip pasakojo regioninio parko direktorė, taip pat tikimasi šiais metais pabaigti Škėvonių gūbrio pažintinio tako darbus.

Nemuno kilpų regioninis parkas

„O prie paties bokšto yra privatūs sklypai ir ten jau numatyta Birštono bendrajame plane paslaugų pastatas ar pastatai. Yra suformuoti sklypai ir ten privatūs verslininkai turėtų teikti paslaugas lankytojams“, – toliau pasakojo pašnekovė. Kurorto svečiai čia turėtų rasti maitinimo paslaugų, poilsio zonų, galbūt ir skirtingų ekspozicijų.

Nemuno kilpų regioninis parkas

Birštono apžvalgos bokštas, pasak regioninio parko vadovės, bus perduotas prižiūrėti Birštono miesto savivaldybei, todėl kol kas pasakyti, ar bokšto lankymas bus mokamas ar ne, negalėjo.

Svečių sulaukia ne tik vasarą

Nemuno kilpų regioninio parko vyr. specialistė, gidė Ramutė Milušauskienė džiaugėsi, kad pernai Birštonas sulaukė rekordinio skaičiaus lankytojų. O kartu taip pat teigė tikinti, kad naujasis apžvalgos bokštas tik dar labiau pavers Birštoną mylima poilsio vieta. Kaip skaičiavo specialistė, pernai kurortas sulaukė daugiau nei 630 tūkst. lankytojų.

Regioninio parko gidė teigė, kad jau iki šiol gamtos mylėtojai Birštone turėjo pakankamai objektų pasidžiaugti regiono grožiu. Kurorto svečiai gali aplankyti Škėvonių atodangą, prie kurios ir iškils naujasis 45 metrų apžvalgos bokštas. Taip pat poilsiautojai laiką leido Žvėrinčiaus miške, Nemuno vaizdais grožėjosi prie Balbieriškio atodangos.

Nemuno kilpų regioninis parkas

„Taip pat populiarus Punios piliakalnis, kuris, tikimės, greitu metu taip pat atsinaujins. Turime ir Punios šilą, kuris kviečia gyventojus pasižiūrėti, kaip atrodo sengirė ir daug metų nepaliestas miškas“, – toliau tęsė pašnekovė.

R. Milušauskienė pastebėjo, kad Nemuno kilpų regioninis parkas sulaukia lankytojų ne tik šiltu vasaros metu.

Nemuno kilpų regioninis parkas

„Turime ir dabar svečių, nes yra žmonių, kurie mėgsta vaikščioti. Todėl tiek ir Žvėrinčiaus, tiek Škėvonių takuose žmonių ir žiemomis yra. O Balbieriškio atodanga žavi bet kokiu metų laiku“, – pastebėjimais dalijosi regioninio parko darbuotoja.