Kartu su ūkininke Daiva Morkūniene avių ūkį prižiūrintis Krekenavos gyventojas Vytas po lemtingos skerdynių nakties išgyvenusias avis suvarė į avides. Čia jos galės saugiai praleisti žiemą, nes kitos dalies avių bandos neapsaugojo ir bandą nuo miško skyrusi upė. Pasak ūkininkės, vilkai į jos piemeniu aptvertą ganyklą Ūdrų kaime atsėlino perplaukę net upę.

Negyvas avis skaičiavęs ryte pas ūkininkę atvykęs veterinaras Algimantas Lūža pasakoja, kad po visą aptvarą, grioviuose palaukėse gulėjo papjautos avys. Ūkininkė D. Morkūnienė, kurios avis papjovė vilkai, pasakoja, kad rugsėjo – spalio mėnesį vilkai išsiveda vilkiukus į medžioklę – moko jauniklius, kaip susirasti maisto. Anot pašnekovės, iš paskerstų avių suėsta yra tik viena.

Iškart po įvykio moteris atvyko į rajono savivaldybę tvarkyti popierių dėl kompensacijos už vilkų padarytą žalą. Čia ji atsivežė ir visą pluoštą nuotraukų, kurios yra įrodymai, kad vilkai paskerdė jos avis.

„Arba perkąstos ir visiškai negyvos, arba aptvare likusios kruvinos“, – TV3 žinioms, rodydama nuotraukas, pasakoja ūkininkė.

Išpjautos avys. Asociatyvi nuotr.

Tiesa, 6 apdraskytos avys liko gyvos, tačiau kelias sužeistas teko paskersti, nes leisgyvės stovėjo perkąstais kaklais. Dalis avių, bandydamos gelbėtis, iš išgąsčio puolė į upę. Jas kitame Nevėžio krante ryte rado ūkininkė.

Gyvulių veterinaras, komentuodamas situaciją TV3 žinioms, sakė, jog yra įsitikinęs, kad vilkai yra puikūs plaukikai: „Persikėlę per Nevėžį jie išsiskirstė, nes tempta per kitą Nevėžio pusę.“

Veterinaras tęsia, kad tai, ko gero, vienos vilkų šeimos darbas: patino, patelės ir jų jauniklių.

Ūkininkė, patyrusi didelių nuostolių, pasakoja, kad 5 avys perplaukė Nevėžį, dvi iš jų rastos negyvos kitapus kranto, o trys iš išgąsčio buvo belakstančios palei upę. Iš pastarųjų, D. Morkūnienės teigimu, 2 pavyko pagauti, o viena avis dar iki šiol blaškosi kažkur laukuose. Ūkininkė skaičiuoja apie 3000 Eur patirtą nuostolį.

Rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Vytas Jakubonis TV3 žinioms pasakoja, kad tokias skerdynes jis matęs pirmą kartą savo 37 metų darbo istorijoje.

Toks išpuolis neramina ir kitus Krekenavos apylinkių ūkininkus. Vienas jų, Vygantas Petrėnas, dalinasi prie grūdų sandėlio filmuota medžiaga, kur teritoriją saugančioms kameroms pavyko nufilmuoti, kaip vilkai puola į kampą užspeistą elnio patelę. Medžiagoje matyti mažiausiai 3 vilkai.

Vilkų gauja klaidžioja. Asociatyvi nuotr.

Ūkininkė D. Morkūnienė sako, kad maždaug 20 km iki Krekenavos dar nebuvo girdėti, jog vilkai kažkur pasirodė. Miškininkai sako, kad Krekenavos apylinkėse galimai 60 – 70 km dėl grobio vilkus judėti ragina jaučiamas alkis, nes miškuose nebeliko šernų.