Kuklus žmogus

„Turiu keletą įmonių, o vienos veikla ir yra susijusi su žuvų veisimu ir auginimu. Nusprendžiau padaryti tokių akcijų, kurių metu tai į vieną, tai į kitą vandens telkinį paleisiu po šimtą gražuolių upėtakių. Tai – mano dovana motulei gamtai. Man labai reklamos nereikia, tai darau tiesiog savo malonumui. Man jau tampa tradicija kas mėnesį vis kokį telkinį įžuvinti“, – kukliai apie savo gražius darbus atsiliepia kėdainietis Gytis Gaubys.

Užkietėjęs žvejys

„Pats esu žvejys, tik gaila, kad dabar turiu labai mažai laiko šiam užsiėmimui. Nebėra kada, nes kiekvieną dieną žvejyba mano baseinuose vyksta. Auginame žuvis. Šis tvenkinys, kur dabar papildžiau, yra jau ketvirtas. Kitą mėnesį bus penktas, tik dar neapsisprendžiu, kurį žuvinti. Labai gaila, bet tvenkinių pavadinimus turiu slėpti, kad „mėsininkai“ nesitaikytų labai, kol upėtakiai paaugs. Tvenkinius reguliariai papildau. Man tai daryti labai malonu“, – nedaugžodžiauja kraštietis.

Dar nustebins

G. Gaubys kėdainiečius dar nustebins, mat, Kėdainių rajone nori atidaryti nedidelį zoologijos sodą. Kaip tik šiuo metu jo valdose verda darbai, įrenginėjami didžiuliai aptvarai.

„Nuo pavasario bus fermoje atvirų durų dienos, nes įkursiu zoologijos sodą Kalnaberžėje, prie savo fermos. Galės žmonės čia apsilankyti ir pasidžiaugti gyvūnais“, – patikina gerų minčių ir norų kupinas vyriškis.

Turime didžiuotis

„Tokiais žmonėmis kaip Gytis turime džiaugtis ir didžiuotis. Juk jis neatlygintinai dovanoja dideles dovanas mūsų krašto gamtai. Tai tikrai puiki, nuostabi dovana. Jis užveisia mūsų krašto vandens telkinius nuostabiomis žuvimis. Tai juk puiku, visi žvejai ir ne tik jam labai dėkingi. Daugiau tokių žmonių, ir mūsų krašto vandens telkiniai, mūsų krašto gamta tikrai klestės“, – sako Ruslanas Linevas, aktyvus žvejys ir gamtos mylėtojas.