Sužinojusi, kad kelio apsaugos juostoje augančią liepą, asfaltuojant kaimo gatvelę, planuojama kirsti, I. Skuminienė kreipėsi į Druskininkų savivaldybę ir Aplinkos ministeriją. Moteris pasistatė palapinę ir visą antrąją vasaros pusę bandė pati saugoti medį, ieškojo gamtosaugos aktyvistų ir teisininkų pagalbos.

Vis dėlto leidimą kirsti liepą išdavusi Druskininkų savivaldybė nenusileido, surengė kaimo gyventojų apklausą, ko jiems labiau reikia – medžių ar asfalto. Dauguma pasisakė už asfaltą.

Ketvirtadienio rytą prie medžio budėjo vos viena I. Skuminienės draugė, kuri nespėjo prisirakinti prie liepos kamieno ir pakluso policijos pareigūnų reikalavimui pasitraukti už „Stop“ juostos.

„Kertant medžius, net neatsižvelgiama į teisės aktus, nes šiuo metu vyksta medžių augimo laikotarpis ir kol neprasidėjęs medžių vegetacinis laikotarpis, kai medžiai numeta lapus – jų pjauti negalima. Bet pasirodo, kad baudos yra per menkos, jeigu paprasčiau yra susimokėti baudą negu išvengti jos“, – komentavo šį įvykį Lietuvos žaliųjų partijos Tarybos pirmininkas Laurynas Okockis.

„Šiuo metu liepos patenka į kelio zoną, todėl vykdant projektą dėl kelio remonto, atsiklausti gretimų sklypų savininkų nereikia“, – teigė Druskininkų savivaldybės Teisės ir metrikacijos skyriaus vedėjas Renaldas Viščinis.