Zoologijos sode koncertuos „X faktoriaus“ nugalėtoja Iglė, po sodą vaikščios pats prof. Tadas Ivanauskas, o „Seduja“ padovanos visiems lankytojams po gimtadieninio torto gabalėlį! Jei galvojate, kad į gimtadienį eiti be dovanų negražu, siūloma pasižvalgyti Lietuvos zoologijos sodo interneto svetainėje (www.zoosodas.lt), nes ten yra pateiktas sąrašas, kokių dovanų laukia gyvūnai! Jas reikės palikti specialiose vietose netoli įėjimo.

„Labai džiaugiamės, kad šiais metais lankytojai galės susipažinti su trijų įstaigų, prie kurių kūrimo prisidėjo, arba net pats įkūrė T.Ivanauskas, edukacijomis – Lietuvos zoologijos sodo, VDU botanikos sodo ir T. Ivanausko zoologijos muziejaus. Taip pat pirmą kartą į mūsų zoologijos sodą iš Klaipėdos atvyks ir Jūrų muziejaus edukologai“, – džiaugėsi Lietuvos zoologijos sodo Komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Lina Andriuškaitė.

Be to, lankytojų lauks įvairios pramogos visai šeimai: „Robotikos akademija“, „VikiLab“ eksperimentai, „Pingvin.lt“ papuoš mažuosius lankytojus mylimiausio gyvūno marškinėliais, „Husqvarna“ dovanos lankytojams momentines nuotraukas, o „Tapatu“, „Saulės zuikutis“ ir „Henna tatuiruotės“ visus šventės dalyvius bus pasiruošę papuošti ir paversti gyvūnais! Kauno apskrities vyriausiasis komisariatas pasirūpins, kad visi lankytojai būtų saugūs kelyje ir net išmatuos jų bėgimo greitį! Galbūt aplenksi zebrą? Optika „Fielman“ suteiks galimybę išbandyti gyvūnų regą, o Studentų gamtininkų mokslininkų draugija patikrins, ar turite žvėriškai gerą klausą.

Žinoma, koks gi zoologijos sodas be gyvūnų! Liepos 1 d. lankytojų lauks daug gyvūnų pristatymų, specialios ekskursijos, kurios vyks 11 val. ir 14 val. (bilietus reikėtų įsigyti iš anksto kasose!) ir, žinoma, patys mažiausi gyventojai – jaunikliai. Gegužės 11 dieną Lietuvos zoologijos sodo dvikupriams kupranugariams Gražuolei ir Feniksui gimė mažylė Maja. Maja yra tikras džiaugsmas, kadangi kupranugariai gali susilaukti palikuonių tik 1 kartą per 2 metus ir tik labai retais atvejais gimsta 2 kupranugariukai. Jie nėra tokie jau trapūs, kaip gali pasirodyti. Tik gimęs kupranugario jauniklis atsistoja per 15–20 minučių ir jau gali sverti iki 37 kilogramų.

Dar viena didelė gimtadienių šventė buvo kamerūninių ožkų šeimoje. Šiais metais ožiukų sulaukė 7 mamos. 5 iš jų pagimdė po 2 ožiukus ir 2 po vieną ožiuką. Įdomu, kad visi gimę porelėmis ožiukai buvo skirtingų lyčių. Iš viso gimė 12 mažylių – 5 berniukai ir 7 mergaitės. Pirmi ožiukai gimė gegužės 11 dieną, o paskutinis gegužės 30 dieną.

O vieni iš trapesnių tik ką gimusių zoologijos sodo jauniklių būna miškinės katės arba kaip jas vadino T. Ivanauskas - vilpišiai. Gegužės 1 dieną gimė mažasis vilpišiukas Mama Azazel labai saugo savo mažylį. Jei kas prisiartina prie voljero, kai vilpišiukas žaidžia, jis iškart būna apšnypštas mamos ir įdėmiai stebimas. Jei nesusipratėlis stebėtojas nepasitraukia šeima greit sulenda į savo vidinį voljerą. Ir taip uoliai mama saugos savo mažylį dar apie 3 mėnesius. Po 5 ar net 10 mėnesių mažylis taps savarankišku.

Paukščių skyrius zoologijos sode taip pat pasipildęs naujais gyvūnais. Visai nesenai iš Talino zoologijos sodo atkeliavo didžiulis paukščių būrys. Lietuvos zoologijos sode įsikūrė baltosios pelėdos patinėlis, baltapetis jūrinis erelis, karališkųjų fazanų pora ir himalajinių trumpauodegių fazanų pora ir povų porelė.

Lietuvos zoologijos sodas švęsdamas 80-ąjį gimtadienį džiaugiasi besišypsančiais lankytojais, gausiu jauniklių buriu ir naujais gyvūnais. O liepos 1 d., šventės metu, prižada puikų laiką visiems renginio dalyviams.

Programą rasite ČIA.