Gegužės 1 d. vyksiančiame renginyje bus galima susitikti ir su kino kritikų simpatijas pelniusio bei sausakimšas kino sales surinkusio filmo „Sengirė” režisieriumi Mindaugu Survila, ir su charizmatiškuoju gamtos fotografu ir intriguojančių „Facebook” įrašų apie gamtą meistu Mariumi Čepuliu.

Be to, renginyje po atviru dangumi gamtos paslaptis praskleis ir mokslininkų komanda: apie vienas labiausiai legendomis apipintų paukščių – pelėdas – papasakos dr. Gintarė Grašytė, su paslaptingaisiaisššikšnosparniais (ir gyvu ruduoju nakviša!) supažindins Deividas Makavičius, į retojo niūriaspalvio auksavabalio paieškas pakvies Inga Bačelytė, o apie miegančiąsias miško gražuoles – miegapeles – papasakos dr. Rimvydas Juškaitis.

Tiems, kurie laisvadienį norės praleisti ne tik turiningai, bet ir aktyviai, šventės organizatoriai taip pat paruošė veiklų. 10 val. visi norintys galės dalyvauti nemokamame 6 km ilgio žygyje su parko gamtos gidu, o viso renginio metu išbandyti nuotaikingą pažintinį-orientacinį žaidimą. Net penkios žaidime dalyvausiančios komandos bus apdovanotos vertingais aktyvaus laisvalaikio prekių parduotuvės dovanų čekiais.

Šeimos su vaikais renginyje taip pat nenuobodžiaus. Mažųjų renginio dalyvių lauks specialus skautų kiemas neskautams, kuriame bus galima išbandyti buvimo gamtoje džiaugsmus ir iššūkius. Čia vaikai galės pasimokyti saugiai įkurti skirtingo tipo laužus, pasigaminti skautiškos duonelės, susimegzti išlikimo apyrankę, raktų pakabuką ar neįtikėtino tvirtumo mazgą, susidėti kuprinę žygiui į gamtą bei sudalyvauti linksmuose komandiniuose žaidimuose! Taip pat vyks inkilų miegapelėms bei šikšnosparniams gaminimo dirbtuvėlės visai šeimai.

Viso renginio metu veiks gardaus vietos maisto „Food in the Wood” lauko kavinė bei Neries regioninio parko info punktas. Renginys nemokamas, o norintys prisidėti prie Dūkštų ąžuolyno išsaugojimo ir tokių renginių organizavimo ateityje, bus kviečiami įsigyti parko lankytojo bilietą, kainuojantį 1 €. Bilietais bus prekiaujama renginio vietoje.

Visą informaciją apie renginį rasite ČIA.