ŠRAAD gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai ir rajonų agentūrų specialistai šeštadienį vykdė akciją „Medžiok saugiai“. Buvo tikrinami Šiaulių, Kelmės, Pakruojo, Joniškio, Mažeikių, Telšių ir Plungės rajonų medžioklės plotai. Buvo patikrintas 21-nas medžiotojų būrelis ir 258 į medžioklę išsiruošę asmenys.

Pareigūnai tikrino ar teisingai pildomi ir išduodami galiojantys medžioklės lapai. Ar medžioklės vadovai tinkamai vykdo jiems pavestas pareigas. Ar turima licencijų medžiojamiesiems gyvūnams bei užtikrinamas tinkamas licencijų naudojimas, ar tinkamai dorojami sumedžioti gyvūnai. Taip pat buvo tikrinami visų medžiotojų bilietai, ar juose yra specialios žymos apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimus, galiojantys leidimai ginklams, tinkama apranga.

Neapsieita be pažeidimų. Tiesa, jie nėra dideli, tačiau medžioklių vadovai turėtų būti atidesni ir atsakingiau vykdyti jiems pavestas pareigas. Dviem atvejais medžiotojai nebuvo pateikia duomenų medžiotojų sąvadui. Vienas medžiotojas su savimi neturėjo leidimo ginklui, o tik ginklo pažymėjimą. Medžiotojams už šiuos pažeidimus surašyti protokolai (ANK 290 str. 1 d.) Už medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių ar kitų medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 90 eurų. Protokolai surašyti ir medžioklės vadovams, kurie netinkamai atliko savo pareigas bei nepatikrino į medžioklę atvykusių medžiotojų dokumentų.

Akcijos „Medžiok saugiai“ tikslas užtikrinti saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymąsi ir sumažinti neteisėtą medžiojamų gyvūnų išteklių naudojimą.