Kadangi šioje miesto dalyje nuolat gausu policijos, š. m. spalio 16 d. pavakare Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2-ojo Vilniaus miesto policijos komisariato pareigūnai nesunkiai užfiksavo, kaip krovininiu automobiliu IVECO atvykę trys piliečiai R. B. (gim. 1982 m.), G. R. (gim. 1987 m.), D. B. (gim. 1975 m.) į Dariaus ir Girėno g. 185, Vilniuje, esančią gamybinę teritoriją iš automobilio krovė 8 netinkamas naudoti lengvųjų automobilių padangas ir komunalines atliekas. Kaip teigė pažeidimo padarymo metu sulaikyti asmenys, jie nusprendė sutvarkyti teritoriją šalia R. B. priklausančios įmonės pastato Dariaus ir Girėno g. 187, Vilniuje, tačiau taupydami atliekas nusprendė vežti ne į sąvartyną, o taboro link, tikėdamiesi, kad čia atliekų niekas nepastebės.

Į vietą atvykę Vilniaus RAAD pareigūnai nustatė, kad iš viso neteisėtai pašalinta 1,5 m3 įvairių atliekų. Už šiuos veiksmus teršėjams gresia baudos nuo 150 iki 300 Eur. Jie taip pat bus įpareigoti sutvarkyti užterštą teritoriją, o atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.

Beje, krovininį automobilį vairavusio D. B. (gim. 1975 m.), kuris pasirodė esąs grindų montavimo paslaugas teikiančios įmonės direktorius, laukia ir dar didesni nemalonumai – jam policijos pareigūnai nustatė 1,87 promilės girtumą.

Primename, kad senomis padangomis turi būti atsikratoma civilizuotai. Vienas iš būdų – jas atiduoti padangų platintojams, tarp jų ir prekybos centrai, kurie privalo iš vartotojo nemokamai priimti padangų atliekas, jeigu jos skirtos to paties tipo transporto priemonei ir jeigu jų atiduodama tiek, kiek perkama. Keičiant padangas automobilių remonto įmonėse, senosios turi būti priimamos nemokamai. Šias atliekas transporto priemonės naudotojui atiduoti draudžiama.

Kitas būdas fiziniams asmenims atsikratyti netinkamų naudoti padangų– nugabenti jas į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę. Paprastai tokios aikštelės nemokamai iš gyventojo per metus priima iki penkių padangų, bet priėmimo sąlygas nustato savivaldybės, todėl jos gali skirtis. Šiuo metu Lietuvoje veikia 96 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės.

Juridiniai asmenys padangų atliekas privalo atiduoti jas tvarkančiai įmonei pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo rašytinę sutartį. Padangų atliekas turinčių teisę tvarkyti įmonių sąrašą rasite čia (padangų atliekų kodas - 16 01 03).