Anot Kęstučio, nuotraukose matomas reginys kur kas įspūdingiau atrodo realybėje.

„Dabar visur Lietuvoje pakilęs vandens lygis. Kadangi „Ekrano“ mariose to vandens labai daug, užtvanka buvo pakelta ir dėl to galime džiaugtis tokiu gražiu vaizdu. Žmonės atvyksta pasižiūrėti, nusifotografuoti. Vis dėlto, vietiniai sakė, kad šiuo metu vandens yra mažiau, nei buvo anksčiau“, – įspūdžiais dalinasi vyras.

„Ekrano“ užtvanka vadinamas Panevėžio miesto pakraštyje esantis tvenkinys, įrengtas 1980 m. patvenkus Nevėžio upę. Užtvanka yra 400 m ilgio ir 16,5 m pločio.

DELFI jau rašė, kad dėl itin gausaus lietaus užtvindytų ūkininkų laukų Panevėžio rajono savivaldybė paskelbė ekstremalią situaciją. Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis sakė, kad tokio lietingo laikotarpio kaip šių metų liepa, rugpjūtis ir rugsėjis jam neteko matyti.

„Vanduo neslūgsta taip, kaip norėtųsi, o didžiosiose upėse vanduo ir toliau kyla. Suvaldyti gamtos stichijos neįmanoma. Nebent maldas kalbėti ir prašyti, kad nustotų lyti“, – dar rugsėjo pabaigoje skėsčiojo rankomis P. Žagunis.

Upės patvino dėl gausių kritulių. Nevėžyje vandens lygis pasiekė 4,1 m, o stichinis lygis – 4,5 m. Rekordinis vandens lygis Nevėžio upėje – 503 cm – buvo pasiektas 2010-aisiais per pavasario potvynį.