Ant kontrolinės juostos, kuri šioje vietoje yra apie penkių metrų pločio, pasieniečiai pastebėjo neįprastus šviežius pėdsakus: juos paliko dvi greta ėjusios meškos. Pėdsakai tiesiąja vedė iš Lietuvos į Baltarusiją.

Pasak VSAT, kad tai tikrai yra meškos pėdsakai, patvirtino jų nuotraukas matę ekspertai.
Meškos pėdsakai

Šiemet gegužę meškos Lietuvoje užfiksuotos dukart: mėnesio viduryje lokį Trakų rajone pastebėjo ir nufotografavo paukščius stebėjusi gamtininkė, o pabaigoje šį Lietuvoje į Raudonąją knygą įrašytą gyvūną Kaišiadorių rajone užfiksavo medžiotojų kameros.

Aplinkos ministerijos specialistas, aplinkosaugininkas Selemonas Paltanavičius BNS sakė, kad greičiausiai abu kartus pastebėtas tas pats lokys, atklydęs į Lietuvą iš Baltarusijos. Jis prognozavo, kad anksčiau ar vėliau gyvūnas apsigręš ir sugrįš į Baltarusiją.

1967 metais lokys pastebėtas Alytaus, 1968 metais – Varėnos rajonuose, 1975 metais vienas matytas Biržų girioje, o 1982 metais Ukmergės rajone, 2009 metais – Švenčionėlių medžiotojų būrelis pastebėjo lokio pėdsakus Labanoro girioje. Prieš šešerius metus šalia Vilniaus, Lavoriškių pasienio ruože, valstybinės sienos apsaugos pareigūnai užfiksavo į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos vedančius stambaus žvėries pėdsakus. Mokslininkai patvirtino, kad tai rudojo lokio pėdsakai. Prieš 15 metų pėdsakai buvo matyti net Vilniaus miesto ribose, už Žaliųjų ežerų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)