Po užtvankos sugriovimo įkalintos žuvys tiesiog pabiro: lašišos, šlakiukai, iki legalaus dydžio ūgtelėję upėtakiai, kūjagalviai, rainės – visas šias žuvis bridkelnėmis ir graibštais apsiginklavę vyrai traukė iš balomis virtusio kanalo ir leido į pagrindinę upės srovę.
Žuvų gelbėjimo operacija

Deja, užtvankos griūtį išgyveno ne visos žuvys – nemažai jų gelbėtojų graibštuose atsidūrė jau būdamos negyvos. Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas portalui KABLYS.lt teigė, kad žala gamtai padaryta ne tokia ir didelė, kaip atrodė iš pradžių.

Taip, kritusių žuvelių yra, tačiau tikrai ne katastrofiški kiekiai. Visgi pagrindinė lašišų ir šlakių rituolių masė laikėsi pagrindinėje Vilnelės vagoje, tad užtvankos griūtis jiems didelės įtakos neturėjo”, – kalbėjo V. Graičiūnas.
Išvaduotos žuvys

Begelbėjant karališkųjų žuvų jauniklius į tinklą papuolė ir gana graži, apie pusantro kilogramo sverianti lydeka, dėl kurios tuoj pat kilo nemažos diskusijos. Vieni sakė, kad ją taip pat reikėtų paleisti į Vilnelę. Kiti tvirtino, kad tokių plėšrūnų lašišinėje upėje būti neturėtų. Galiausiai įsikišus V. Graičiūnui buvo nuspręsta lydekos nepaleisti.

Daugiau skaitykite ČIA