Kaip GRYNAS.lt teigė Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis, kormoranai nepelnytai kritikuojami. Anot jo, tai yra pagarbos verti paukščiai, kurie turi surasti savo vietą. Todėl jis visai norėtų, kad Plazės rezervate įsikurtų kormoranai.

„Plazės (Plocio) rezervate jau keletą metų yra Didžiųjų kormoranų poilsio vieta. Bet po baidymų Juodkrantės kolonijoje, šių žuvėdžių paukščių čia žymiai pagausėjo. Stebime ir bandymus krauti lizdus. Plazės rezervatas būtų tinkama vieta jiems gyventi, niekas jų čia nebaidytų. Įsikūrus kormoranams visada padidėja biologinė įvairovė toje vietoje. Šalia kolonijos įsikuria kitos rūšys, kurioms tarsi jaukiau gyventi plėšrūnus pastebinčios kolonijos apsuptyje“, - rašoma parko socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Taip pat teigiama, kad šioje vietoje nėra itin vertingų senų medžių ar komercinių medienos plantacijų (IV grupės miškų), rekreacija draudžiama taip pat. Dėl to parko darbuotojai nemato priežasčių, kodėl kormoranai negalėtų rezervate įsikurti.

„Būtų net gerai, kad paukščiai užimtų tokias vietas, kur nedaro niekam reikšmingos žalos. Tuo tarpu patys jie mums labai reikalingi, nes pamažu tampa vienais pagrindinių invazinio grundalo reguliatorių Baltijos jūroje. Prie ežero periodiškai organizuojame paukščių stebėjimo dienas, kur žmonės džiaugiasi galintys stebėti per teleskopą kunkuliuojančią gyvybę kormoranų poilsiavietėje“, - rašoma „Facebook“ paskyroje.