Piranijos

Turbūt garsiausios upių plėšrūnės visame pasaulyje. Apie šių Pietų Amerikos plėšrūnių nuožmumą sklando daugybė legendų – kaip jos akimirksniu iš atsigerti įbridusio jaučio paliko tik skeletą, kaip užpuolė žmones ir pan. Net Holivudas yra prikūręs trečiarūšių siaubo filmų apie monstres piranijas. Iš tiesų kai kurių rūšių piranijos yra vegetarės, o ir plėšriosios piranijos dažniausiai minta kitomis žuvimis. Tiesa, per sausras nusekus vandeniui ir upėje pradėjus trūkti maisto, šios žuvys tikrai gali pulti bet ką, kas patenka į jų akiratį. Daugiau skaitykite čia.

Elektriniai unguriai

Nors šios žuvys dėl ilgo ir plono kūno vadinamos unguriais, iš tiesų jos yra artimesnės šamams. Amazonės ir Orinoko upių baseinuose gyvenantys elektriniai unguriai specialiais savo vidaus organais sugeba sukurti daugiau kaip 500 voltų elektros įtampą. To pakanka nužudyti žmogui. Pasitelkdamos elektrą šios žuvys medžioja grobį, kuriuo tampa kitos žuvys, smulkūs žinduoliai, ropliai ar varliagyviai. Tačiau išgąsdintas elektrinis ungurys gali sukelti pavojų ir žmogui. Daugiau skaitykite čia.

Tigražuvės

Kongo upėje ir Tanganikos ežere Afrikoje labiausiai paplitusios tigražuvės gali pasiekti daugiau kaip 50 kilogramų svorį ir poros metrų ilgį. Tigražuvės pavadinimą gavo dėl savo burnos, kurioje puikuojasi šiurpą keliančios kelių centimetrų ilgio iltys. Gandų apie tai, kad tigražuvės užpuolė žmones, nestinga, bet oficialiai nė vienas atvejis nebuvo patvirtintas.

Daugiau skaitykite čia.