Vasarį pagal dr. Egidijaus Šatavičiaus duomenis rasti piliakalniai Pelesiškėse, Nemuno dešiniajame krante (Birštono savivaldybė), ir Bundoriuose, Nemuno kairiajame krante (Alytaus rajonas). Abu jie yra vadinamojo krantinio tipo, įrengti Nemuno ir nedidelių bevardžių upelių suformuotuose kyšuliuose, nuo aukštumų pusės apsaugoti pylimais ir grioviais. Abu -Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje.

„Netoli vietovių, šalia kurių rasti piliakalniai, buvo pilkapynai. Tai tarsi būsimų paieškų nuorodos“, - sakė Nemuno kilpų regioninio parko vyriausioji specialistė Ramutė Milušauskienė.

Anot jos, pastarieji metai parkui buvo itin džiugūs, nes 2014-aisiais jo teritorijoje aptiktas Matiešonių piliakalnis, o šiemet - net du nauji objektai. Dabar Nemuno kilpų regioniniame parke yra 22 piliakalniai.

„Bet tai, matyt, ne pabaiga. Esame linkę manyti, kad Nemuno kilpos kadaise buvo tapusios tarsi gynybiniu žiedu. Nežinau Lietuvoje kitos vietovės, kurioje po piliakalnį būtų kas 20 kilometrų“, - tvirtino R.Milušauskienė.

Lietuvoje yra apie 890 patvirtintų piliakalnių. Nedidelė jų dalis - sunykę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)