„Vilniaus rajone važiuojant keliu iš tolo pastebėjau, kad ant kelio stovi briedis. Stovėjo jis tarsi šlagbaumas viduryje kelio ir niekur nesitraukė. Kairėje pusėje buvo dar vienas briedis, o po kelių sekundžių iš miško iššoko trečias. Matyt, tai buvo šeimyna. Galiausiai jie visi pasitraukė nuo kelio. Kol buvau sustojusi, už manęs sustojo dar nemažai automobilių. Gerai, kad buvo diena, o tamsiu paros metu įžiūrėti būtų ne taip lengva. Tiesa, stovėjo ženklas, įspėjantis apie laukinius žvėris“, - pasakojo skaitytoja.

Ji teigė, kad nors toje vietoje greitis ribojamas iki 70 km/h, tačiau mažai vairuotojų į tai atsižvelgia ir važiuoja maždaug 100 km/h greičiu. Moteris svarstė, kad tokioje pavojingoje vietoje vertėtų įrengti specialias tvoras, kurios padėtų apsisaugoti nuo žvėrių.

Vietos, kuriose vairuotojai turėtų būti ypač atidūs

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius GRYNAS.lt teigė, kad šiuo metu vairuotojai keliuose turėtų būti budrūs, o labiausiai atsargūs turėtų būti tose vietose, kur stovi įspėjamieji ženklai.

„Šiemet visi terminai yra nutolę nuo natūralių ir mums įprastų - briedžiai jau pradėjo iš savo žiemojimo vietų keliauti. Ir tikimybė keliuose juos sutikti yra labai didelė. Rudenį visuomet sakome, kad vairuotojai turėtų būti atidūs tamsiuoju paros metų, bet dabar galima ir dieną juos pamatyti“, - sakė S. Paltanavičius.

Gamtininkas įvardijo vietas, kuriose vairuotojai turėtų būti ypač atidūs: „Vairuotojams visada būtinas atidumas, tačiau ypač ten, kur yra apie laukinius gyvūnus perspėjantys kelio ženklai. Tie ženklai šiaip sau nestatomi ir jie įrengiami tik kelio ruožuose, kurie yra pavojingiausi. Tačiau daug kas galvoja, kad kur yra aptverti kelio ruožai, pavojus yra dingęs. Iš tiesų taip nėra, nes gali būti, jog kažkas neuždarė vartų, kurie yra skirti išvažiavimui ar įvažiavimui. Be to, gali būti, kad tokio dydžio žvėris kaip briedis gali bandyti šokti per užtvarą arba būna ir taip, kad jie savo svoriu nulenkia tvorą ir išeina į kelią. Turėtų būti didelis atsargumas.“