Iš visų konkursui atsiųstų fotografijų didžiausią GRYNAS.lt skaitytojų palaikymą turėjo būtent Dubysos regioninio parko nuotrauka, kurią padarė Lukas Rebždys, konkurso „Už Raseinių ant Dubysos“ laureatas.

„Labai džiaugiamės, kad ne tik raseiniškiai, bet ir kiti įvertino šerkšnotą Dubysos atvaizdą, Dubysos kraštovaizdį. Būtent Dubysos upės slėnio kraštovaizdis ir yra didžiausia Dubysos regioninio parko vertybė. Laimėjusi nuotrauka padaryta apie 8 val. ryto. Tai nėra lankytina vieta – visas Dubysos slėnis taip atrodo. Tiesiog fotografas pagavo šią žavingą akimirką. Nuotrauką padarė Dubysos regioninio parko direkcijos tradicinio fotografijų, piešinių ir rašinių konkurso „Už Raseinių ant Dubysos" laureatas ariogališkis L. Rebždys“, - pasakojo Dubysos regioninio parko direktorius V. Kilčauskas.

Jo teigimu, sėdintys šiltoje patalpoje ir per kompiuterio ekraną žiūrinėjantys nuotraukas nerizikuoja peršalti ir susirgti, bet ir negali pamatyti tikro saulėtekio ar saulėlydžio. Todėl jis rekomenduoja savaitgalį skirti laiko išvykimui į gamtą. O tuo pačiu pašnekovas kviečia žiemos metu užsukti ir į Dubysos regioninį parką.

Direktoriaus teigimu, geriausiai susipažįstama su įdomiausiomis parko vietomis dalyvaujant pėsčiųjų žygiuose, kurių gausu ir žiemą.

„Dabar tai ypač pamėgo jaunimas, pėsčiųjų žygiuose įveikiantis po 20 - 25 km. Žygeiviai atvyksta iš įvairių Lietuvos vietų. Patys raseiniškiai taip pat mėgsta savaitgaliais pasivaikščioti padubysiu. Jaučiame, kad aktyvus laisvalaikio praleidimas gamtoje traukia vis daugiau turistų. Rengiame žygius ne tik mes, bet draugų sambūriai savarankiškai pasirenka vietoves žygiams. Kreipkitės, visada patarsime, kur geriau praeiti, ką pamatyti. Svarbu pasirinkti tinkamą maršrutą, įvertinti jėgas ir pasirūpinti atitinkama apranga, arbata. Ir išmesti iš galvos pesimistines nuotaikas. Tada atsiduosite gamtai, išgirsite paukščius, džiaugsitės išvydę stirnas, gal pavyks pastebėti ir migrantų iš šiaurės - vandeninių strazdų“, - pasakojo V. Kilčauskas.

Jis tikino, kad žiemą regioninis parkas atsiskleidžia kitokiu grožiu - upės garmėjimą, žydinčias pievas, žaliuojančius slėnius pakeičia ledo sukaustyti upeliai ir šaltiniai, po lapkričio atsivėrusios raguvos ir statūs Dubysos šlaitai. Piliakalniai, gamtinės buveinės žiemą įgauna kitą pavidalą. Visa tai atrodo ne mažiau žavingai nei vasarą.

„Žiemos turistų srautai kasmet didėja, nes žmonės vis gausiau leidžia laisvalaikį aktyviai gamtoje. Gali būti, kad prie to prisidėjo ir parko direkcijos organizuojami pėsčiųjų žygiai, kurie kaskart sulaukia vis didesnio žygeivių būrio“, - dėstė V. Kilčauskas.

Kitų žiemos išgražintų valstybinių parkų nuotraukų rasite ČIA.