„Norime, kad šventės ateitų į kiekvienus namus, o ypač tuos, kuriuose auga vaikai. Juk jie visus metus taip nuoširdžiai laukia Kalėdų. Mes, miškininkai, pasirūpinsime, kad globos namuose gyvenančius vaikus aplankęs Kalėdų Senelis rastų, kur padėti savo dovanų kraitį ypatingąją naktį“, − sakė Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis.

Ketvirtadienį įžiebti šventinės eglutės į Nemenčinės vaikų globos namus vyko aplinkos viceministras Linas Jonauskas ir Nemenčinės miškų urėdas Eligijus Ryškus. Vaikai svečius pasitiko su kalėdinėmis dainomis ir šokiais.

„Linkiu, kad šiemet per Kalėdas iškristų daug sniego, kad gyventumėte geromis emocijomis, o Kalėdų Senelis būtų dosnus kaip niekada“, − su šypsena veide vaikams linkėjo viceministras.

Tikros žiemos globotiniams linkėjo ir E. Ryškus, su kolegomis iš urėdijos vaikus į veiklą įtraukiantis ir kitais metų laikais.

„Draugaujame jau ne vienerius metus. Pasiimame vaikus drauge švarinti miško, kai visoje Lietuvoje vyksta akcija „Darom“. Kartu sodinome ir medžius Nemenčinės girioje rekordiniam užrašui „Žalgiris 600“ legendiniam Žalgirio mūšiui paminėti“, − pasakojo miškų urėdas.

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ vykdo Aplinkos ministerija, Generalinė miškų urėdija ir visos 42 miškų urėdijos. Daugiau informacijos apie akciją ir vietas, kuriose bus dalinamos eglių šakos, galima rasti internetinėje svetainėje www.gmu.lt.