„Bengalijos įlankoj yra sala Magyi Kyun. Per „Google Earth“ ji atrodo taip. Aplinkinių salų pakrantės irgi raudonos, bet tolimesnių jau nebe. Kas čia gali būti“, - klausė ji.

Panašių klausimų galima surasti interneto forumuose. Žmonės stebisi, kodėl paraudonavo vanduo. Kai kurie netgi spėjo, kad tai gali būti pražuvusių gyvūnų kraujas. „Kas čia per mistiška vieta? Žiūriu ir negaliu patikėti. Gal ten kokie gyvūnai nugaišo? Kažkoks Bermudų trikampis", - spėliojo viena internautė.

Lietuvos jūrų muziejaus Akvariumo skyriaus vedėjas, jūrų biologas Saulius Karalius, pamatęs žmones suintrigavusią nuotrauką, GRYNAS.lt pateikė paaiškinimą, kodėl Indijos vandenyne galėjo būti užfiksuotas šis reiškinys.

Anot jo, tai nėra nieko keisto. Greičiausiai taip nutiko dėl „žydinčio“ vandens. Eutrofikacija fiksuojama ir Lietuvoje. Tiesa, mūsų šalyje žmonės pastebi ne raudoną, bet pažaliavusį vandenį.

„Sprendžiant iš nuotraukos, didžiausia tikimybė, kad tai yra vandens „žydėjimas", kurį šiame regione bei plačiai kitur pasaulyje sukelia mikroskopiniai šarvadumbliai (Dinoflagellata)“, - teigė specialistas.

Be to, jūrų biologas pridūrė, kad greičiausiai tokį raudoną vandens „žydėjimą" šioje vietovėje sukėlė Noctiluca genties dinoflagelatai.