„Išbėgau pabėgioti. Šviečia saulė, vėsoka. Ir tuoj sustojau kaip įkirsta prie varnalėšų pievos, pro kurią paprastai prabėgdavau net nežvilgterėjusi. Tarp nužydėjusių varnalėšų puokščių ir smilgų – šimtai voratinklių. Na ir pasidarbavo voreliai – va kaip žmonėms rodo, kokie nuostabūs menininkai žiemą tupės mūsų namų kampuose ir lauks pavasario. O pačių mažųjų kvazimodų – ne kvapo. Daro gerus ir gražius darbus nematomi“, - rašė Neringa.

Paklaustas, ar vorai iš tiesų yra bobų vasaros pranašai, gamtininkas Selemonas Paltanavičius teigė, kad jie šiuo metu jie yra labai aktyvūs. Ir aktyvūs bus iki spalio vidurio.

Vis dėlto gamtininkas nemano, kad šie metai yra kažkuo išskirtiniai. O ir apie orus iš voratinklių gausos, jo teigimu, spręsti sunku.

„Tuos voratinklius matome todėl, kad labai anksti iš ryto kartais nenubyra rasa. Jie būna rasoti ir labai pastebimi. Siūlyčiau stebėtojams praeiti tuo pačiu taku ir iš tolo pažiūrėti kokią ketvirtą valandą dienos. Visi klaus: o kur tie voratinkliai dingo? Tuo metu jie tiesiog optiškai nematomi. Tai nėra tikras vorų pasaulio veiklos atspindys, nes tinklus mezgančių vorų įvairovė yra ne didžiausia. Didesnė dalis vorų nepina tinklų, būna apačioje prie medžių šaknų arba žolių tankmėje. Jų daugiau ar mažiau, galėsime pasakyti spalį. Bet kad voratinklių padaugėjimas pranašautų šiltesnį rudenį, taip tikrai nėra.“