Leidimas papildomai sumedžioti keturis Rokiškio rajone gyvenančius vilkus galioja iki spalio 14 d. Ši teisė suteikta septyniems rokiškėnų medžiotojų klubams ir būreliams, kurių medžioklės plotai išsidėstę labiausiai vilkų pamėgtose teritorijose ir kur gyventojai patiria didžiausių nuostolių dėl šių plėšrūnų daromos žalos gyvuliams: „Jūžintų“, „Energetiko“, „Alsetos“, „Miškų urėdijos“, „Atžalyno“, „Salagirio“ ir „Šetekšnų“. Tačiau sumedžioti vilką – protingą ir labai atsargų žvėrį – sudėtinga. Medžiotojai sako, jog kai kuriems jų net per kelių dešimčių metų medžiotojo praktiką nėra tekę pilkio pamatyti, o ką jau kalbėti apie tokį trofėjų! Rajono Žemės ūkio skyrius, įsiklausęs į medžioklių nuogąstavimus, kad per nurodytą laiką gali nepavykti sumažinti vilkų, kreipėsi raštu į AM ir prašo, kad leidimas medžioti vilkus būtų suteiktas visiems rajone veikiantiems medžiotojų klubams ir būreliams.

„Energetiko“ medžiotojų klubo vadovas, miškininkas ir patyręs medžioklis Sigitas Markevičius sakė, jog neįtikėtinai suįžūlėję vilkai šokiruoja savo elgsena ir drąsa. Savo aukų, naminių gyvulių, plėšrūnai nesibaimindami ieško prie pat sodybų, neišsigąsta žmonių keliamo triukšmo, bandomis slampinėja per judrius kelius ir žmonių lankomose vietose.

Pasak S. Markevičiaus, vilkų medžiojimo skaičių ribojanti tvarka gali privirti didelės bėdos – sparčiai gausėjanti šių plėšrūnų populiacija jau gresia ne tik galvijams, bet ir žmonėms. Medžiotojai svarsto, jog reikėtų leisti vilkus medžioti ne tik tykojant, bet ir medžioklėmis su varovais. Toks medžioklės būdas šiuo metu negalimas, nes varyminė medžioklė Rokiškio rajone uždrausta neribotam laikui dėl afrikinio kiaulių maro prevencijos.