Nidoje esantys GRYNAS.lt žurnalistai užfiksavo šį reiškinį ir teigė, kad dauguma žmonių į šiuos gyvius žiūrėjo su baime. Poilsiautojams neramu lįsti į jūros vandenį, tačiau paplūdimyje taip pat nejauku, mat daug medūzų yra ant kranto ir žmonės bijo ant jų užminti.

Tačiau labiausiai įsiminė vienos moters reakcija, ji sakė, kad medūzas reikia gelbėti, juk jos dar gyvos. Reikia jas surinkti ir mesti atgal į vandenį. Kita moteris, pamačiusi gyvius, pradėjo spiegti. O vaikai linksmai juos gaudė su tinkleliais.

Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto docentas Egidijus Bukelskis GRYNAS.lt pasakojo apie medūzas ir galimus pavojus.

„Man ne kartą teko susidurti su medūzų antplūdžiu, jų kiekį lemia oro sąlygos. Visą liepos mėnesį buvo pakankamai vėsu, todėl bestuburiams daugintis nėra palanku. Bet rugpjūčio pirmoji pusė medūzoms buvo labai palanki, nes staiga atšilo, be to, puikiai žinome, kad Baltijos jūroje yra daug biogeninių elementų: fosforo, azoto. Šios trąšos yra palankus veiksnys medūzoms daugintis, todėl nesistebėkime, kad taip yra“, - kalbėjo E. Bukelskis.

Mokslininkas pasakojo apie medūzų pavojingumą: „Ši mūsų ausytoji medūza (lot. Aurelia aurita) nėra pavojinga, nes jos čiuptuvuose esančios dilgiosios ląstelės nėra labai agresyvios ir žmogui nesukelia nemalonių jausmų. Tačiau nerekomenduočiau jų imti į rankas mažiems vaikams ar jautrios odos žmonėms, nes gali sukelti perštėjimą arba paraudimą. Visada reikia saugotis, negali žinoti, kada bus pirmas kartas.“

Anot specialisto, medūzų pagausėjimas kelia nerimą: „Čia ne Australija, kur medūzos yra labai agresyvios ir pavojingos žmogui. Ten paplūdimiuose statomi įspėjamieji ženklai. Ačiū Dievui, kad mūsų Baltijoje tokių medūzų nėra. Tačiau medūzų gausumas Baltijoje kelia tam tikrą susirūpinimą, reiškiasi vandenyje kažko yra per daug. Tai yra signalas, kad Baltija yra pakankamai žmogaus pažeista jūra.“