Beveik tris minutes trukusią kovą įamžino Pietų Luangvos nacionalinio parko Zambijoje darbuotojai. Stambų žolėdį apsupę plėšrūnai pradėjo ant jo šokinėti iš užpakalio ir kandžioti. Drambliui bėgant liūtės laikėsi įsitvėrę nagais ir dantimis.

Kovą stebėję gamtos mylėtojai vos nešoko iš automobilio

Drambliukas buvo atskirtas nuo gaujos ir plėšrūnai visaip stengėsi jį parversti ant žemės. Niujorke gyvenantis žurnalistas Jessis Nashas portalui dailymail.co.uk teigė, kad vos susitvardė neiššokęs iš automobilio ir nenuskubėjęs padėti drambliui. Tačiau vyras suprato, jog tai būtų beprotybė, dar ir „griaunanti gamtos taisykles“.

„Mes buvome išvykę į safarį, taigi, buvome stebėtojai gyvenimo ir mirties ciklo. Kartais gamta iš tiesų yra labai žiauri“, - kalbėjo J. Nashas.
Taip nerimavome, kad drambliukas bus papjautas prieš mūsų akis. Koks kovotojas! Atsilaikyti prieš 14 liūtų – įspūdinga!
Gidas Inocentas

Kartu su J. Nashu automobilyje buvo kiti stebėtojai: Longailendo universiteto profesorius Danas Christoffelis, natūralistas Steve'as Bakeris ir Australijos kelionių žurnalistė Nina Karnikowski.

Visi šie žmonės ragino dramblį: „Ginkis! Bėk į vandenį! Taip, teisingai, bėk į vandenį!“ Laimei, mažylis, jei žmonių ir negirdėjo, vis dar sugebėjo galvoti ir pats. Sukiodamasis ir purtydamasis nuo jau ant nugaros užšokusių liūčių jis įbrido į vandens telkinį. Tačiau tai sustabdė ne visus plėšrūnus. Pora iš jų liuoktelėjo iš paskos, kita liūtė vis dar buvo patogiai įsitaisiusi drambliui ant nugaros.

Niekada nėra matę tokios kovos

Vis tik vanduo – ne liūtų stichija. Dar kelios sekundės ir dramblys -  gyvas ir beveik sveikas pradėjo bėgti pakrante taškydamas vandenį. Šįkart į pasturgalį besisegančias liūtes jis negailestingai nuspardė.

Tuomet vėl pūkštelėjo į didžiulę balą. Jį sekė kelios plėšrūnės, kitos liko krante stebėdamos, kas bus toliau. Beveik perbridęs balą dramblys apsisuko, atgręžė į plėšrūnes iltis ir pradėjo jas vaikyti.

Portalo „New York Post“ paviešintą kovos vaizdo įrašą galite stebėti ČIA.

„Kur, po galais, visi kiti drambliai?!“ - neištvėręs šioje vietoje šūkteli vienas iš stebėtojų. Gidai tikina, jog liūtės galiausiai paliko dramblį ramybėje ir pietums pasirinko buivolą. Netoli tos vietos kitą dieną rasti švariai nuėsti šio gyvūno kaulai.

Chinzombo stovyklos Normano Carrio safario, kurio metu ir buvo užfiksuoti šie vaizdai, gidas Inocentas teigė, jog per visus ilgus metus, kai veda laukinės gyvūnijos turus, jam niekada nėra tekę stebėti ko nors panašaus.

„Taip nerimavome, kad drambliukas bus papjautas prieš mūsų akis. Koks kovotojas! Atsilaikyti prieš 14 liūtų – įspūdinga!“ - susižavėjimo po 3 minučių įtampos neslėpė gidas. 

Kitą dieną mažylis buvo pastebėtas grįžęs į savo 60-ies dramblių bandą, o šios kovos stebėtojai praminė jį Herakliu.