Skaitytoja Agnė redakcijai atsiuntė kelias nuotraukas, kuriose aiškiai matyti ryškiai žalia spalva nusidažęs Neries vanduo. Moteris rašo, kad šiuos vaizdus užfiksavo prie Giraitės žiedo, netoli policijos komisariato, priešais automobilių stovėjimo aikštelę, Neryje.

„Aptikau vietą, kur į upę iš kažkokios kanalizacijos teka žalias vanduo, smirda kaip dyzelinas. Paskambinau aplinkosaugininkams, jie pasakė, kad tai turbūt žydintis vanduo. Beveik neišsiaiškinę vietos, kur tai yra, pasakė, kad kažkam praneš, kad patikrintų. Bet aš tuo nepatikėjau“, - įtarimo, kad kažkas galimai pila teršalus į Nerį, neslėpė skaitytoja.

Savo ruožtu Vilniaus miesto agentūros vyresnysis specialistas Jonas Bacevičius GRYNAS.lt teigė, kad nerimauti pagrindo tikrai nėra. Ir žalia spalva nusidažiusiai Neriai joks pavojus negresia.

„Nieko žalingo nėra, „Vilniaus energija“ tikrina tinklus ir technologiniame procese naudoja fluoresceiną. Ši medžiaga nėra kenksminga aplinkai ir vandens florai bei faunai“, - paaiškino aplinkosaugininkas.

GRYNAS.lt primena, kad šiemet, švenčiant šv. Patriko dieną, buvo „pažaliavusi“ ir Vilnelė. Tuomet kalbinti specialistė taip pat teigė, kad naudojo fluorescencinius dažus, kurie yra labai koncentruoti – t. y. pakanka vos kelių lašų, kad vandens spalva įgautų tokį ryškų žalią atspalvį. Tokie dažai yra dažnai naudojami vamzdžių ar šiluminių trasų įtrūkimams nustatyti. Per vamzdynus paleisti dažai parodo, kuriose vietoje yra nuotėkis.

Dar anksčiau į GRYNAS.lt redakciją taip pat skambino keli skaitytojai, pastebėję tokių dažų nuotėkį pačiame sostinės centre - žalios spalvos upeliai tekėjo iš netoli Lukiškių aikštės remontuojamos statybvietės.

Pastebėję DELFI.lt fotografą statybininkai tuomet juokavo, jog netgi laukė visuomenės reakcijos ir patikino, kad tai - tie patys nekenksmingi dažai.