Paramos projektui „Pirk dramblį“, transliuotam per televiziją, geros valios žmonės ir įmonės paaukojo virš 400 tūkstančių litų. Didžiausia sumos dalis – beveik 300 tūkstančių litų –surinkta paramos koncerto metu, kurį spalio 4-ąją, minint Pasaulinę gyvūnijos dieną, tiesiogiai transliavo televizija.
Zoologijos sodo gyvūnams nupirktas specialus pašaras. Rūtos Jačionienės nuotr.
Mažasis zebriukas – tik vienas iš daugelio jauniklių, kuriam reikia pagalbos. Vien 2013 metais Kaune esančiame zoologijos sode gimė beveik šimtas jauniklių. Tarp jų yra kupranugaris, asiliukas, antilopė, tamarinas, šiaurinis elnias ir kiti. 
Citata
Taip pat šiuo metu sode intensyviai renovuojami leopardų, tigrų, tapyrų, beždžionių, plėšriųjų paukščių ir šiaurinių elnių voljerai. Šiems remonto darbams išleista 155 tūkstančiai litų.

Visi mažyliai augdami turi gauti įvairių maisto medžiagų, užtikrinančių jų sveiką augimą ir vystymąsi, taip pat būtini specialūs papildai. Norint užtikrinti pilnavertę mitybą projekto „Pirk dramblį“ herojui zebriukui bei kitiems sodo gyvūnams, reikalingi specializuoti kambinuotieji pašarai, kurių kaina metams – 51 tūkstantis litų.

Šiandien zoologijos sodas gali nupirkti gyvūnams taip reikalingų specializuotų kombinuotų pašarų. Už akcijos metu žmonių bei įmonių paaukotus pinigus pirmą kartą nupirktas specializuotas, specialiai zebrams ir begemotams pritaikytas pašaras iš Vokietijos. 

Už paaukotas lėšas atsirado trys nauji gyventojai

Šiuo metu sode gyvenantys 4 suaugę zebrai ir vienas jauniklis per dieną gauna 4 kilogramus specializuoto pašaro, tiek pat šio skanėsto gauna ir 5 nykštukiniai begemotai. Iš viso nupirkta 700 kilogramų specializuoto, zebrų ir begemotų poreikius atitinkančio pašaro už beveik 2 tūkstančius litų. Specialaus pašaro iš Anglijos, už tūkstantį litų, nupirkta ir sode gyvenančioms papūgoms.

Primename, kad už akcijos „Pirk dramblį“ metu paaukotus pinigus zoologijos sodas gyvūnų transportavimui panaudojo 33 tūkstančius litus. Akcijos dėka sode apsigyveno begemotas Geluk, šiaurinis elnias Olsenas iš Danijos, erelis iš Olandijos bei palšasis grifas iš Kaliningrado zoologijos sodo. 
Begemontas Geluk (dešinėje) su savo mama
Taip pat šiuo metu sode intensyviai renovuojami leopardų, tigrų, tapyrų, beždžionių, plėšriųjų paukščių ir šiaurinių elnių voljerai. Šiems remonto darbams išleista 155 tūkstančiai litų. Gyvūnų priežiūros priemonėms tokioms, kaip medicininiai švirkštai, šaldytuvai, aukšto slėgio plovyklos, vandens siurbliai ir elektrinė šildyklė paukščiams, išleista 26 tūkst. litų.
Palšasis grifas

Be geros valios žmonių ir įmonių pagalbos, zoologijos sodui būtų sudėtinga skirti tiek pinigų gyvūnų sąlygų gerinimui. Akcijos „Pirk dramblį“ organizatoriai ir Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie prisidėjo prie šios kilnios akcijos įgyvendinimo ir gyvūnų sąlygų gerinimo.