Travisas Corlisas, sekmadienį stebėjęs tas grumtynes Kvynslando valstijoje esančiam Mundaros ežere netoli kalnakasių miesto Maunt Aizos, sakė, kad krokodilą prarijus gyvatė, veikiausiai pitonas, buvo apie trijų metrų ilgio ir „iš pažiūros sveika“.

Krokodolas, kurį buvo apsivyniojusi gyvatė, buvo apie metro ilgio, nurodė incidento liudininkas.

„Vandenyje vyko didelė kova, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Tas mūšis ilgai tęsėsi. Mes tiesiog stovėjome apstulbę ir stebėjome.“

Pasak T.Corliso, praėjus kelioms valandoms po to, kai jie pirmąkart pastebėjo besigrumiančius gyvūnus, jis pamatė, kaip gyvatė ištempė krokodilą ant ežero kranto ir paleido savo grobį, kuris tuomet jau buvo nebegyvas.

„Maždaug po dešimties minučių krokodilo nebeliko“, – sakė jis, paaiškinęs, kad pitonas prarijo krokodilą.

Traviso žmona Tiffany (Tifani) sakė, kad tos grumtynės buvo „tiesiog neįtikėtinos“.

„Galvojome, kad gyvatė apžiojo daugiau negu galėjo praryti, – ji sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC). – Tačiau ji tai padarė. Ji iš tikrųjų prarijo krokodilą.“

„Pažvelgus į gyvatę, jos pilve matėsi krokodilo gūbriai, kojos ir visa kita“, – pasakojo moteris.

Tiffany sakė, kad krokodilas stengėsi išlaikyti galvą virš vandens. Abu gyvūnai buvo aiškiai išsekę per užsitęsusią žūtbūtinę kovą, be „galiausiai krokodilas pasidavė“.

Travisas nurodė, kad krokodilai ir gyvatės yra paplitę toje vietovėje, tačiau tokios kovos jis dar nebuvo matęs.

Ir anksčiau buvo žinoma, kad Australijos gėlavandeniai krokodilai gyvena Mundaros ežere, tačiau T.Corlisas sakė, jog dėl sausros ežeras buvo nusekęs, todėl tie gyvūnai buvo labiau pastebimi.

„Manau, tai buvo atvejis, kai gamta atsiskleidė kuo puikiausiai“, – pridūrė jis.