„Vakar mūsų veterinarai apžiūrėjo gyvūnus. Esame pasiruošę priimti visus gyvūnus pas save į Kijevo zoologijos sodą. Tačiau Mežigorijos gyvūnų prižiūrėtojai prašė, kad leistume gyvūnams pasilikti, tik perimtume sodo valdymą ir atidarytume filialą čia, - žurnalistams sakė Kijevo zoologijos sodo direktorius Jevgenijus Kiriliukas. – Mes tam neprieštarautume. Maisto gyvūnams pakanka, jų laikymo sąlygos yra geros ir jų būklė yra puiki. Sprendimą priimti turės miesto administracija.“
Citata
Sergėjus Grigorjevas sakė, jog laukiniai gyvūnai nėra pratę prie tokio didelio lankytojų skaičiaus, kokio sulaukė pastarosiomis dienomis atsivėrus rezidencijos vartams. Jo teigimu, gyvūnai patiria didelį stresą ir gali susižeisti.

Mežigorijos žvėryne rasta stručių, antilopių, papūgų, karvių, kiaulių, dėmėtųjų ir tauriųjų elnių, danielių, berberinių avinų, apie 40 fazaninių paukščių rūšių.

Pasak Kijevo zoologijos sodo direktoriaus, nei vienas iš V. Janukovyčiaus augintinių nebuvo pribaigtas.

„Veterinarai matė tik tuos tris nukryžiuotus paukščius, tačiau tai buvo padaryta siekiant išgąsdinti ir atbaidyti plėšriuosius paukščius nuo fazanų“, - paaiškino J. Kyrylyukas. GRYNAS.lt rašė, jog kraupus nukryžiuotų paukščių vaizdelis jau spėjo išplisti internete.
Nukryžiuoti sakalai Janukovyčiaus privačiame sode

Paukščiai gaišta nuo streso

Kijevo miesto administracijos vadovas Vladimiras Makeenko pirmadienį teigė, jog gyvūnai bus perkelti į Kijevo zoologijos sodą. Pasak jo, nuo streso jau nugaišo keturios patarškos, todėl veterinarų patikrinimas Mežigorijoje buvo būtinas.
Valerijus Visockis
Jie galėtų dirbti valstybės tarnyboje. Net ir pačius agresyviausius būtų galima nesunkiai perauklėti ir tinkamai paruošti.

Gyvūnus šiuo metu prižiūrintis Kijevo zoologijos sodo atstovas Sergėjus Grigorjevas sakė, jog laukiniai gyvūnai nėra pratę prie tokio didelio lankytojų skaičiaus, kokio sulaukė pastarosiomis dienomis atsivėrus rezidencijos vartams. Jo teigimu, gyvūnai patiria didelį stresą ir gali susižeisti.

„Gyvūnams tai yra stresinė situacija. Jie žus, jeigu žmonių patekimas į zoologijos sodą nebus sustabdytas. Kreipėmės į parlamentą prašydami uždrausti turistams lankytis Mežigorijoje, bet kol kas mūsų prašymas nebuvo išgirstas“, - sakė S. Grigoryevas.
Gyvūnai buvusio prezidento Janukovyčiaus zoo parke

Kijevo zoologijos sodas negali priimti tik V. Janukovyčiaus šunų. „Narvuose Mežigorijoje radome Vidurinės Azijos aviganius ir Tibeto mastifus. Visi gyvūnai pamaitinti ir prižiūrėti. Jais rūpinasi veterinarai ir parko darbuotojai“, - sakė Ukrainos šunų veislynų sąjungos prezidentas Valerijus Vysockis. Pasak jo, ateityje šunys galėtų pereiti policijos ar pasienio apsaugos žinion.

„Jie galėtų dirbti valstybės tarnyboje. Net ir pačius agresyviausius būtų galima nesunkiai perauklėti ir tinkamai paruošti“, - kalbėjo V. Vysockis.
V. Janukovyčiaus rezidenciją gali apžiūrėti kiekvienas norintis

Parengta pagal gigamir.net ir epochtimes.com.ua medžiagą