Karakarai su kiaušiniu pakilus į orą, pirmą kartą pasaulyje iš oro nufilmuota gausi uolinių kuoduotųjų pingvinų kolonija ir pirmą kartą operatoriumi „dirbo“ paukštis.

Paprastas trumpas vaizdo klipas portale youtube.com jau susilaukė daugiau nei 221 tūkst. peržiūrų.
„Ši kamera ne tik atrodo kaip tikras kiaušinis. Ji ir rieda kaip tikras kiaušinis“, - šmaikštauja filmo apie pingvinus kūrėjai klipe.

Iš pradžių karakara nemenką atstumą paridena niekaip neprakertamą kiaušinį. Vėliau suspaudžia aštriais nagais ir paskraidina virš šimtų kuoduotųjų pingvinų. Tačiau šis „kiaušinis“ - slidesnis nei įprastas. Skrydis trunka vos kelias sekundes ir kamera su visus savo kiautu-kiaušiniu išslysta paukščiui iš nagų.

Užfiksuotus vaizdus kompanija žada įtraukti į domumentinių filmų serijas pavadinimu „Pingvinai – šnipas minioje (visą kelią krypuojant)“. „John Downer Production“ kuria gausybę dokumentinių filmų iš džiunglių, povandeninio gyvenimo ir didžiausią dalį medžiagos užfiksuoja slaptomis į gyvūnų ar jų kiaušinių formas įmontuotomis kameromis. Šią dokumentiką transliuoja Didžiosios Britanijos televizija BBC.

Kur buvęs, kur nebuvęs prie „beglobio“ kiaušinio prisistato grifas. Netrukus jis įsigyja konkurentą ir kiaušinis vėl pasišokinėdamas ridenasi per uolas, kol galiausiai sustoja prie kuoduotųjų pingvinų kojų. Į čia gulintį kiaušinį grifai jau nesikėsina.

Uoliniai kuoduotieji pingvinai yra vieni mažiausių pasaulio pingvinų. Iš kitų pingvinų jie išsiskira ryškia geltona linija, einančia virš akių ir galvos užpakalinėje dalyje virstančia puošnia juodų ir geltonų plunksnų šluotele.

Šių pingvinų akys raudonos, jie turi trumpa rausvai rudą snapą, rausvas pėdas. Patelės kiek mažesnės už patinus, tačiau turi tokių pačių spalvų plunksnas.
Bendorvė „Pixar“ yras sukūrusi oskarą pelniusį animacinį filmą „Linksmosios pėdutės“, kurio pagrindinis herojus buvo kuoduotasis pingvinas.