Pareigūnai teigia, kad nuvykę į įvykio vietą pamatė maždaug už 50 m nuo kranto ant ledo gulinčią nusilpusią stirną, kuri dėl slidaus ledo paviršiaus negalėjo atsistoti ir paeiti. Kadangi ledo storis vos keli centimetrai ir be specialios gelbėjimo įrangos prie stirnos patekti buvo neįmanoma, aplinkosaugininkai kreipėsi į Bendrąjį pagalbos centrą.

Į įvykio vietą buvo atsiųstas Utenos priešgaisrinės tarnybos (PGT) narų automobilis. Gelbėjimo rogių pagalba naras gelbėtojas prišliuožė prie stirnos ir sėkmingai ją pargabeno į krantą. Pajutęs po kojomis žemę, truputį pailsėjęs, stirnos jauniklis nuliuoksėjo į mišką. Aplinkosaugininkai dėkoja Utenos PGT gelbėtojams už paramą saugant ir tausojant mūsų gamtą.

Stirniukui pagalbos ranką teko tiesti ir kitame Lietuvos mieste - Raseiniuose. Gautas pranešimas, kad Raseinių rajone, Kalnujų kaime, Eglynės gatvėje į šulinį įkritęs stirniukas. Atvykus ugniagesiams, gelbėjimo virvės pagalba stirniukas ištrauktas iš šulinio ir perduotas veterinarinei tarnybai.