„Kai kuriose apskrityse leistinas sumedžioti vilkų skaičius buvo pasiektas labai greitai – vos per 2-3 savaites, tačiau iš savivaldybių ir toliau gaudavome daug nusiskundimų dėl vilkų daromos žalos. Mokslininkai patikslino vilkų apskaitos rezultatus ir pagal juos pakoregavome medžioklės limitą“, – aiškino aplinkos ministras V. Mazuronis.

Nors vilkų medžioklė prasidėjo spalio 27 d., anksčiau patvirtintas limitas (21) kai kuriose apskrityse buvo „išnaudotas“ labai greitai, o dėl gausėjančio pranešimų skaičiaus apie vilkų daromą žalą Aplinkos ministerija buvo priversta peržiūrėti vilkų medžioklės situaciją.

Vilkų medžioklės limitas padidintas ne visose apskrityse, bet tik tose, kuriose vilkai pridarė daugiausiai žalos.

Marijampolės apskrityje medžioklės limitas buvo padidintas nuo 1 iki 3 vilkų, Panevėžio – nuo 3 iki 7, Tauragės – nuo 2 iki 3, Utenos – nuo 2 iki 4, Vilniaus – nuo 3 iki 6 vilkų. Iš viso 2013-2014 m. medžioklės sezono metu leista sumedžioti 33 vilkus.

Pagal 2013 m. vasario mėnesį įvykdytą vilkų apskaitą ir patvirtintą metodiką Lietuvoje nustatytas minimalus vilko populiacijos individų skaičius – 208 vnt. Apskaitą atliko Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija ir Generalinė miškų urėdija. Vilkai buvo skaičiuojami tiek valstybiniuose, tiek privačiuose miškuose.

Pagal galiojantį Vilko populiacijos gausos reguliavimo planą Lietuvoje ilgalaikis vilkų populiacijos gyvybingumą užtikrinantis minimalus siektinas dydis yra 250 individų.

Jau anksčiau Aplinkos ministras pavedė Aplinkos ministerijos Miškų departamentui kartu su Gamtos apsaugos, Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamentais, Generaline miškų urėdija, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir Valstybine miškų tarnyba iš naujo įvertinti Vilko populiacijos reguliavimo planą ir pasiūlyti jo pakeitimo projektą.