Agresyvų gyvūną mokyklos teritorijoje pamatė pro ją ėjęs taksi vairuotojas. Darbą baigęs vyras pamatė, kaip netikėtai pasirodęs bebras puolė katiną ir suskubo apie tai pranešti.

Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, kurie sprendžia, ką daryti su gyvūnu - netrukus į mokyklą ims rinktis vaikai, o bebras, panašu, nė neketina išeiti.

Specialiosioms tarnyboms apie neįprastą įvykį pranešta apie 5 val.

Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Deimantė Augustaitytė patvirtino, jog pranešimas apie bebrą gautas ir specialistės netrukus išvyks į gimnaziją.

Moteris teigė laukianti kitos specialistės – Lolitos Grėblikienės, nes bebras agresyvus ir jam pagauti reikėtų dviejų žmonių.

Bebras bus pagautas su kilpa, patalpintas į dėžę ir nuvežtas iki artimiausio vandens telkinio.
„Dar pasiklausime ministerijos specialistų, kur geriausia jį paleisti“, - teigė D. Augustaitytė.

Paklausta, ar žvėries agresyvumas nėra pasiutligės požymis D. Augustaitytė teigė, jog galvota bebrą karantinuoti, tačiau iš tiesų šie žvėreliai būna agresyvūs dėl to, kad patys bijo situacijos, į kurią papuolė.

„Iš nuotraukų dar negali tiksliai pasakyti, kokia ten situacija. Bet manau, kad bebrą pervežę iškart paleisime“, - teigė GGA atstovė.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Sigito Mikėno duomenimis, apie šį įvykį informuota Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija jau vyksta į gimnaziją.

„Man skambino iš mobilaus telefono, važiuodami automobiliu. Kaip suprantu, bebras bus sugautas, įdėtas į narvą, atvežtas į upę ir paleistas. Ko gero, bus tokia tvarka“, - sakė S. Mikėnas. Aplinkosaugininkas pabrėžė, kad ši situacija nėra kuo nors labai ypatinga.

„Vyksta natūralūs procesai. Vilniuje, Neryje ne vienas tų bebrų gyvena. O čia turbūt diena ilgėja, naktis trumpėja, išėjo bebras pasimaitinti, nuklydo toliau nuo vandens, o paskui pradėjo šilti ir bebras pasislėpė krūmuose. Pradėjo eiti žmonės ir bebras bijo. Nieko nematau čia ypatingo“, - situaciją komentavo Vilniaus RAAD specialistas.

Pasiteiravus, ar bebras iš tiesų yra agresyvus ir galėjo užpulti katiną,aplinkosaugininkas svarstė, kad tai galėjo nutikti, jeigu bebrą katinas puolė: „Katinas yra smalsus, o bebras natūraliai ginasi.Tai juk ne ta aplinka, kurioje jis gyvena. Natūralu, kad kiekvienas žvėrelis ginsis, jeigu kažkas eis šalia jo. O katinas, juk žinote, gal pasipūtė, gal sušnypštė? Jeigu bebras su savo dantimis būtų užpuolęs katiną, šis seniai būtų negyvas. Tiesiog,manau, gal vienas kitas pašnypštė ir tuo viskas baigėsi, nes dantys bebro tokie, kad iš karto katiną perkąstų“, - sakė S.Mikėnas.

Mokyklos administracija GRYNAS.lt patvirtino, kad gimnazijos kieme nuo ryto budėjo policija. Pareigūnai apsupo bebrą ir laukė gelbėjimo tarnybų, kurios atskubėjo iš Kauno.

Bebras galiausiai buvo sugautas ir nuvežtas į Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą „Grinda“. Veterinarai nori įsitikinti ar bebras neserga pasiutlige. Gyvūnui bus skiriamas 2 savaičių karantinas. Įsitikinus, kad gyvūnas neserga - jis bus paleistas atgal į laisvę.