„Ignalinos rajone, Kazitiškio seniūnijoje, Gedžiūnų kaime prie Dysnos upės pastebėti reti paukščiai. Šiuo metu jų yra 3. Jie labai baikštūs, todėl sudėtinga kokybiškai nufotografuoti. Nesame tikri, ar tai sibirinės gervės (mūsų kraštuose labai reti paukščiai), ar baltieji garniai“, - svarstė skaitytoja.

GRYNAS.lt suskubo pasiteirauti gamtininko, ar į Lietuvą išties galėjo užsukti sibirinės gervės?

„Sibirinė gervė yra visa balta, su labai gražiu raudonu galvos papuošalu, - paukščius atpažinti padėjo gamtininkas bei Aplinkos ministerijos atstovas Selemonas Paltanavičius. - Teko ją matyti Riazanės srityje, veislyne. Šiaip ji gyvena labai toli Sibire. Pro Lietuvą ji niekada nepraskrido ir, matyt, nepraskris, nes jos keliauja iš Sibiro į Indiją ir į Iraną, kur žiemoja. Ši gervė be galo reta, pasaulinė populiacija nesudaro ir 1 000 individų.“
Sidabrinė gervė

Gamtininkas patvirtino, jog nuotraukoje įamžintas didysis baltasis garnys.
„Šie paukščiai Lietuvoje peri dviejose vietose, labai negausiai (apie 10 porų), kartu su pilkaisiais garniais ir didžiaisiais kormoranais. Daug jų matome po vasaros vidurio, kai iš pietų atskrenda ten jauniklius išauginę paukščiai. Dažną rudenį Lietuvoje galima surasti iki 2000 apsistojusių didžiųjų baltųjų garnių. Tačiau pavasarį jų stebėjimas yra neabejotinai įdomus“, - dėstė S. Paltanavičius.