Į lauką išlindusią pasižvalgyti rupūžę užfiksavo skaitytojas Julius. Jo žodžiais, rupūžė „siautėjo Valakampiuose“. Įdomų reiškinį gamtoje teko stebėti ir skaitytojai Donatai. „Šį savaitgalį teko stebėti įdomų reiškinį - ant sniego šliaužiančius sliekus. Pastebėjome gal pora sliekų, bet ant sniego buvo matyti begalė jų paliktų „takelių“. Nustebino šis reiškinys“.

Lietuvos gamtos fondo specialistė Dalia Bastytė GRYNAS.lt teigė, tiek sliekai, tiek ir rupūžės tokiu metu turėtų miegoti, todėl jų pasirodymas gamtoje netikėtas: „Gal jie tiesiog tikrina, ar dar ne pavasaris. Rimtesnio paaiškinimo negaliu pasakyti“.

Gyvūnų elgesį be abejonės veikia temperatūrų pokyčiai, tačiau jiems įtaką daro ir dienos ilgumas arba trumpumas. Sunku spręsti, ar šiuo atveju gyvūnus suklaidino staigiai besikeičiantys orai.

„Iš Lietuvoje gyvenančių varlių ir rupūžių pirmos keliasi pievinės varlės. Kadangi jos miega upėse, būna, kad jos migruodamos dar per sniegą šokinėja. Rupūžės keliasi šiek tiek vėliau, nors dar gali būti sniego lopinėliai, bet tikrai ne tokiais kiekiais kaip dabar“, - sakė D. Bastytė.

Rupūžė ir sliekai, kuriuos pavyko užfiksuoti GRYNAS.lt skaitytojams, specialistės svarstymu, greičiausiai žus, nes šaltakraujo gyvūno kūno temperatūra yra tokia pati, kaip aplinkos, todėl jeigu jis išlenda iš saugios savo buveinės, jo išgyvenimo tikimybė nėra labai didelė.