Praėjusį savaitgalį Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų poste pastebėtas neįprastas svečias - antrame administracinio pastato aukšte tarp gėlių ant palangės įsitaisęs retas, į Raudonąją knygą įrašytas šikšnosparnis, rašo lzinios.lt.

Įmigusį paslaptingąjį nakties skrajūną rado muitinės darbuotoja, laistydama gėles, o muitininkai operatyviai perdavė informaciją šikšnosparnių apsaugos entuziastui iš Vilniaus Remigijui Karpuškai.

Išgelbėtam gyvūnui neliko abejinga ir Klaipėdos autobusų parko vadovybė, ji mielai paėmė „pakeleivį“ į Mažeikius. Iš šio miesto šikšnosparnis iškeliavo į Renavo dvaro sodybą, kurios rūsyje ir praleis žiemą.

Ši pikantiška istorija - ne vienintelė. Staiga atšalus orams netinkamas žiemavietes pasirinkę jauni šikšnosparniai dažnai atsiduria pačiose neįtikimiausiose vietose ir gąsdina gyventojus.

Klaipėdos muitininkų svečias - taip pat retas ir unikalus (patelės turi ne du, kaip įprasta, o keturis spenelius) dvispalvis plikšnys.

Uostamiestyje aptiktas dvispalvis plikšnys bus apgyvendintas Mažeikių rajone esančioje vaizdingoje Renavo dvaro sodyboje, kurioje buvo filmuojama juosta „Tadas Blinda. Pradžia“. Sodybos vedėjas gamtininkas Deividas Makavičius mano, kad šikšnosparnis užklydo pas muitininkus arba migruodamas, arba ieškodamas saugesnio prieglobsčio.