„Point Defiance“ zoologijos sode ir akvariume įsikūrusiame Vašingtone, Jungtinėse Amerikos valstijose, gyvena Ramiojo vandenyno jūrų vėplys vardu E.T. Vėpliui jau trisdešimt metų ir praktiškai visus juos gyvūnas praleido kartu su zoologijos sodo prižiūrėtojais bei treneriais. Jis buvo rastas vienoje Aliaskos įlankoje be mamos. Per tiek metų E.T. Išmoko įvairių triukų. Vienas jų – mėgdžioti garsus ir netgi švilpti!

Prižiūrėtoja prašo jūrų vėplio „kalbėti“, riaumoti, loti, urgzti, švilpti ir savaip atlikti įvairias kitas komandas. Sunku įsivaizduoti, kaip prižiūrėtojams pavyko išmokyti daugiau nei pusantros tonos sveriantį žinduolį tokių garsų.

Vardas E.T. jūrų vėpliui suteiktas dėl jo panašumo į padarą iš seno 1982- ųjų filmo „Ateivis“ („E.T.: The extra terrestrial“ angl.). Būtent tais metais naftos platformos darbuotojai rado išbadėjusį jūrų vėplio jauniklį Aliaskoje. Jis buvo našlaitis.

Laimei, šiandien Ramiojo vandenyno jūrų vėplys yra gerai įmitęs ir pašonėje turi dvi pateles: Basillą ir Joaną. Zoologijos sodo darbuotojai laiko kumščius, kad šie jūrų vėpliai pradėtų poruotis ir susilauktų jauniklių.

Galbūt E.T. tereikia išmokti švilpti susižavėjimą reiškiančią melodiją?