Kartais žmonės mėgsta įsijausti į mokslininkų vaidmenį. Prieš kelias dienas populiarioje vaizdo įrašų svetainėje paskelbtas vaizdo klipas, kuriame ant stalo padėtas moliuskas „laižo“ pabarstytą druską. Jo autorė skelbia „atradimą“ : „Druskos testas įrodė, jog moliuskai labai mėgsta druską“. Ar tikrai?

Tinklalapio „theblaze.com“ žurnalistai nepatingėjo pakalbinti jūros gyvūnijos specialistus ir biologus. Jie visiems susižavėjusiems šiuo vaizdeliu priminė tai, ką mokėmės, ar bent jau turėjome mokytis 7-oje klasėje biologijos pamokos metu.

Hansas Ulrickas Riisgårdas iš Danijos Jūros biologijos tyrimų centro paaiškino, kad pailgas šlapias organas – visai ne moliusko liežuvis, o vienintelė jo koja.

„Vargšas moliuskas padėtas ant virtuvės stalo, todėl iškiša savo raumeningą koją ir mėgina įsikasti į dumblą ar nuosėdas, kur jis įprastai gyvena, - teigė H. U. Riisgårdas. - Taip, druska prilimpa prie šios kojos, tačiau įsitraukęs ją vidun moliuskas jos tikrai nevalgo. Nepamirškime – moliuskai ir kiti panašūs bestuburiai maitinasi vandenyje ištirpusiomis medžiagomis.“

Moliuskai vandenį įtraukia pro tarpą tarp geldelių, iš jo pasiima visa, kas jiems naudinga ir išleidžia pro savo šalinimo organus atgal į jūrą ar vandenyną.

Brianas Bayne'as, jūrų gyvūnijos tyrinėtojas iš Sidnėjaus universiteto pritaria, jog moliuskas iš paskutiniųjų stengiasi išgyventi.

„Jis guli ant kažkieno stalo ir mėgina įsikasti atgal namo“, - teigė jis.
Kiti jūros gyvūnijos žinovai spėja, jog šis moliuskas priklauso Arctica islandica (Islandijos geldutė) rūšiai. Tokie moliuskai daugiausia randami JAV pakrantėse.