Tuo metu, kai krabas Lazdeika ramiai sau čiaumoja krevetes redakcijoje esančiame akvariume, kitiems krabams tenka kovoti dėl išlikimo. Keisčiausia, kai tokia kova vyksta su naivokais ir žaismingai nusiteikusiais padarais. Jauno takso šeimininkai užfiksavo, kaip jų augintinis paplūdimyje vaikosi krabą vaiduoklį.

Pastarasis tuo metu stengiasi kiek galima sumaniau laviruoti ir aštuoniomis kojomis kuo greičiau nurėplioti iki vandens. Toks įvykis nufilmuotas Pawleys saloje, Pietų Karolinoje, Šiaurės Amerikoje. Tereikėjo pridėti žaismingą muziką ir klipas vaizdo įrašų svetainėje sulaukė didžiulio populiarumo – buvo peržiūrėtas daugiau nei vieną milijoną kartų.

Graikiškas vaiduoklio krabo pavadinimas Ocypode reiškia greitas kojas, todėl žaidimą ar kovą vėžiagyvis laimi. Krabas vaiduoklis taip pavadintas dėl savo keistos spalvos ir gyvenimo būdo: iš gilaus urvo vėžiagyvis išlenda dažniausiai tik naktimis, tuomet traukia medžioti smulkesnių vėžiagyvių, vėžlių kiaušinių, ieškoti dvėselienos ar maisto likučių.