Kaune įsikūręs Lietuvos zoologijos sodas kaip ir kiekvieną pavasarį lankytojus džiugina jaunikliais. Šiemet zoologijos sodą papildė net penki mažyliai – palikuonių susilaukė kupranugariai, guanakai, karčiuotieji avinukai, o pekarių būrį papildė du mažyliai.

Vasario 9 dieną kupranugarių šeimyna pasipildė 1 šaunia kupranugaryte. Mama Sabina, nuo pat pirmų jauniklės gimimo akimirkų, atsisakė ja rūpintis. Mamos vaidmuo vėl atiteko žinduolių skyriaus darbuotojams, kurie ir dieną ir naktį prižiūri ir maitina kupranugarytę Lelią, kuri jau žvaliai bėgioja lauko voljere.

Lelia gimė labai silpna, buvo kilę abejonių, ar ji apskritai išgyvens. Mamą Lelią net bandė sutrypti. Laimė, tai pamatę zoologijos sodo darbuotojai spėjo mažylę išgelbėti.

Deja, ir sustiprėjusią Lelią kiti kupranugariai atsisako priimti į savo būrį, todėl bent jau kol kas itin draugiška ir smalsi mažylė gyvena viena.

Tuo tarpu pekariai, sausio 18 ir kovo 16 dienomis, atvestais jaunikliais rūpinasi pavyzdingai. Ne tik tėvai, bet ir dėdės, tetos, pajutę pavojų, saugo ir gina mažylius. Taigi graži 11 individų pekarių banda pasipildė dar 2 pekariukais.

Guanakai Gluosnis ir Linda vasario 26 d. sulaukė guanakiukės, kurią darbuotojai pavadino Pušimi.
-
Kovo 23 d. gimė karčiuotasis avinukas Rytas, kurio mama Bruno prieš pusę metų atvyko iš Čekijos Brno zoologijos sodo, o tėtis mūsų senbuvis Mindaugas. Beje, avinukui vardas buvo išrinktas neatsitiktinai, nes būtent ryte zoologijos sodo darbuotojai atėję į darbą išvydo naują gyventoją.