Brazilijos biologams pavyko nufotografuoti nykstančios delfinų rūšies mažylį albinosą. Mokslininkai neįprastos spalvos La Platos delfiniuką buvo pastebėję dar spalio pabaigoje, bet šie drovūs vandens žinduoliai retai kada pakyla virš vandens, tad „kadrui pagauti“ prireikė daugiau nei mėnesio.

Santa Katarinos mieste (Brazilija) įsikūrusi mokslininkų grupė tikina, kad tai vienintelis užfiksuotas atvejas, kada stebėtas šios delfinų rūšies albinosas. Biologė Camilla Meirelles Sartori teigia, kad delfiniuko spalva ją labai nustebino: „kol nepavyko jo nufotografuoti, nuolat ginčijomės ar tikrai taip gali būti“.

Biologės teigimu, nuotraukoje matomas albinosiukas yra su saugusiu delfinu, greičiausiai savo motina. Delfinų atžalos pienu minta apie šešis mėnesius, o nuo mamos priklausomi būna apie metus.

La Platos delfinai – nykstanti rūšis gyvenanti tik pietiniuose Brazilijos vandenyse. Didžiausią grėsmę jiems kelia žvejybos tinklai. Delfinai lengvai į juos įsivelia, patiria didžiulį stresą ir nuskęsta.

1851 m. Hermanas Melville'is parašė savo garsiąją knygą apie banginį milžiną albinosą Mobį Diką. Nuo to laiko baltos spalvos vandens gyvūnai tapo labai mėgiami.

Gyvūnai albinosais tampa dėl melanino trūkumo organizme. Be šio pigmento, gyvūnai turi labai šviesią arba baltą odą ir plaukus. Paprastai gamtoje jie išgyvena trumpiau, kadangi neįprasta spalva neleidžia pasislėpti nuo grobuonių.

„La Platos delfinai natūralių priešų turi mažai, bet didžiausią grėsmę jiems teikia teršalai, žvejyba ir turizmas“, - pasakojo C. M. Sartori.