Atokioje speiguotos Kanados tundros teritorijoje pro snaudžiantį poliarinį lokį prabėga ernis. Lokys kilsteli, tačiau puola abejingai. Ernis sprunka. Tokius vaizdus ketvirtadienį buvo galima stebėti tiesiogiai internetu.

Poliarinius lokius globojanti organizacija „Polar Bears International“ (PBI) šią savaitę pradėjo tiesioginę transliaciją iš Kanados Manitobos provincijos, kur, kaip ir kasmet, susirenka šimtai poliarinių lokių, praneša „News24“.

Jie laukia, kol užšals Hadsono įlanka, kad galėtų pradėti savo kasmetinę migraciją, ruonių medžioklę.

Anksčiau lokius stebėjo tik mokslininkai ir bebaimiai turistai, tačiau dabar tai gali daryti beveik visi. „Arktis pasirodo žmonėms. Poliariniai lokiai yra rūšis, simbolizuojanti Šiaurę. Tai gyvūnas, kurio pamatyti žmonės atkeliauja iš viso pasaulio“, - sakė PBI atstovė Krista Wright.

Transliacijai naudojamos kelios kameros, kurios turi galimybę judėti paskui lokius. Vaizdai rodomi šviesiuoju paros metu. Lietuvos laiku saulė Manitoboje šiuo metu teka po 16 val., o leidžiasi po 2 val. naktį.

Pasaulyje, manoma, yra nuo 20 iki 25 tūkst. poliarinių lokių. Hadsono įlankos lokių, sudarančių vieną iš 19 populiacijų, skaičius gali siekti nuo 600 iki 800. Jų susirinkimo vieta netoli Churchillio miesto yra viena patogiausių mokslininkams studijuoti šiai rūšiai.