Daugelis žmonių savo atostogų neįsivaizduoja be smėlėtų paplūdimių. Tačiau paplūdimys gali būti ne tik vieta, kur maloniai pagulėsite, bet ir džiaugsmas akims. Septynių iš keisčiausių ir spalvingiausių pasaulio paplūdimių sąrašą sudarė „Planet Green“.

1. Hyamso paplūdimys, Naujasis Pietų Velsas, Australija

Jeigu žavitės paplūdimiais, akinančiais sniego baltumo smėliu, jums derėtų išvysti Hyamso paplūdimį, kurio pakrantė - pati balčiausia pasaulyje. Dėl šios priežasties nei vienas pasaulio paplūdimys Hyamso paplūdimio negalėtų išstumti iš Guinnesso rekordų knygos.

2. Pfeifferio paplūdimys, Kalifornija

Pfeifferio paplūdimį supančios kalvos turi daug mangano, kuris, išplautas ant paplūdimio smėlio, suteikia jam violetinį bei rausvą atspalvius. Taigi šis paplūdimys atrodo kaip ryškiaspalvis šerbetas.

3. Kaihalulu arba Raudonojo smėlio paplūdimys, Maui sala

Šio paplūdimio paviršiuje vyrauja dvi spalvos – juoda ir raudona. Tokios spalvos atsiranda dėl šalia esančios kalvos, nuo kurios nuolat atskyla raudonos, smėlį sutepančios dalelės, o didesnės kalvos nuolaužos, susimaišiusios su kitomis uolienomis, paplūdimio vandenį nuspalvina juodomis dėmelėmis.

4. Fraserio salos paplūdimys, Australija

Kas vieną dieną gali sugadinti dieną paplūdimyje? Potvynis? Gausūs lietūs? O gal eismas šalia paplūdimio? Taip gali atsitikti paplūdimiui, esančiam Fraserio saloje, Australijoje. Sakoma, jog pasaulis savo erdvę baigia užpildyti automobiliais - galbūt šis paplūdimys yra viso to įrodymas. Tai tikras greitkelis bei kilimo ir leidimosi takas lėktuvams. Ir tikrai nėra saugiausia vieta nusnausti po saule.

5. Sandcuto paplūdimys Kanada

Šis paplūdimys gali nustebinti dviem natūraliosios gamtos stebuklais – kriokliu bei savo juodumu. Vankuveryje esantis paplūdimys turi tiesiai į vandenyną įtekantį krioklį. Be to, ryte akmenuotas paplūdimys atrodo beveik juodas – tarsi vaizdas iš anapusinio pasaulio.

6. Papakolea paplūdimys, Havajai

Dažniausiai šis paplūdimys vadinamas Žaliojo smėlio paplūdimiu. Pakrantei žalumo suteikia smėlyje esantys olivino kristalai. Nors žiūrint iš toli Papakolea atrodo absoliučiai žalias, tačiau iš arčiau galima pastebėti, jog jame yra ir auksinio atspalvio kristalų.

7. Ramla il-Hamra paplūdimys, Malta

Paplūdimys, kurio pakrantė sužiba visomis vaivorykštės spalvomis, yra Gozo saloje, Maltoje. Pačiomis įvairiausiomis spalvomis paplūdimio smėlį nudažė vulkaninės uolienos. Smulkioms vulkaninėms dalelėms susimaišius su reta oranžine klintimi, paplūdimys atrodo taip, tarsi jame nuolat šviestų saulė.