Pastarais mažylis kol kas atkakliai slepiasi mamos sterblėje, tuo tarpu kupranugariukas jau linksmai vaikštinėja lauko voljere. Kupranugariukas, kuriam išrinktas Marčiaus vardas, gimė kovo 8-ąją.

Nors jo mama Maša turėjo pieno, tačiau kiek netikėtai mažylis jo atsisakė. „To dar neteko matyti“,- DELFI sakė Angelė Grebliauskienė, Lietuvos zoologijos sodo žinduolių skyriaus vedėja.

Todėl motiniškos pareigos užgulė zoologijos sodo darbuotojams – jau mėnesį specialistai dieną naktį kas tris valandas maitina Marčių. Mažyliui ruošiamas specialus mišinukas, kuris girdomas iš buteliuko. Šios „motiniškos pareigos“ sodo darbuotojus teko tol, kol kupranugariukui sukaks trys mėnesiai.

Tuo tarpu mažylis kengūriukas nuo aplinkinių atkakliai slepiasi motinos sterblėje. Kengūriuką sodo darbuotojai pirmą kartą išvydo tik pirmadienį, todėl jo lytis dar nėra aiški.

Rujos metas atėjo ir Amūro tigrams, tačiau kol kas susilaukti palikuonių Nordai ir Margiui nesiseka. Retai galima išvysti abu tigrus vaikštinėjančius viename voljere, tačiau zoosodo darbuotojai deda mažai vilčių, kad šiai porai dėl patino sveikatos problemų pavyks susilaukti palikuonių.

Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai jau tvarko dokumentus ir netrukus į Kauną turėtų atvykti dar vienas Amūro tigro patinas. Tikimasi, kad jam ir Nordai pavyks susilaukti mažylių.

Lietuvos zoologijos sodo gyventojai – DELFI.TV vaizdo reportaže.