Konkurse dalyvavo daugiau nei 80 fotografų, kurie pateikė daugiau nei tūkstantį darbų.

"Atbundant gamtai sveikinu visus su Žemės diena. XXI a. mes visi pajuntame, kaip gera kartais stabtelėti ir pamatyti, kas yra šalia, įsižiūrėti į gamtos pasaulį. Dėkoju už šias gražias nuotraukas, kuriose įamžinti žavintys gamtos vaizdai - jie priverčia atkreipti dėmesį į tai, ko nuolat bėgdami ir skubėdami galbūt net nepamatytume", - kalbėjo apdovanojimus įteikęs Premjeras Andrius Kubilius.

Fotografijų konkurso finale varžėsi autoriai, kurių fotografijos buvo nominuotos aštuoniose kategorijose: "Paukščiai", "Žinduoliai", "Gamtos akimirka", "Gyvūno portretas", "Makropasaulis", "Lietuvos kraštovaizdis", "Žmogus ir gamta" bei "Gamtos menas".

Kiekvienoje nominacijoje buvo išrinktas geriausias darbas ir išskirtos trys fotografijos, surinkusios daugiausiai vertinimo komisijos balų.

Taip pat išrinkta Geriausia metų fotografija - Vytauto Knyvos nuotrauka "Auštant..." ir Metų fotografas - Romualdas Barauskas.

Renginio metu Vyriausybės rūmų fojė atidaryta geriausių konkurso darbų paroda ir pristatytas fotografijų albumas "Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2010".