Praėjusią savaitę nelaimė įvyko netoli miesto stadiono. Gulbė, ieškodama maisto, išlipo į krantą, kur žmonės ją lesino duona, pranešė Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamentas (RAAD).

Paukštį puolusio ir galvą jam perkandusio šuns savininkas savo augintinį vedžiojo palaidą ir be antsnukio - apie tai pranešė įvykio liudininkai. Tačiau gamtosaugininkams nepavyko nustatyti, kam priklausė gulbę papjovęs šuo.

„Ieškojom, bet iki šiol nežinom - nei koks šuo, nei kas jo savininkas. Čia toks atvejis - vienas matė, kitas paskambino, bet niekas tiksliai negali pasakyti. Niekas nenubaustas ir jau greičiausiai nebus nubaustas“, - pasakojo Jonas Lažauninkas, Marijampolės RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vadovas.

Anot jo, šiemet taip pat pasitaikė atvejis, kai šuo sudraskė antį - šį kartą bauda buvo skirta, tačiau apskritai panašūs įvykiai, pasak J. Lažauninko, yra reti.

„Retai būna, o ir šituo atveju - gulbė buvo silpna“, - sakė jis.

Marijampoliečiai lesina gulbes, susibūrusias Šešupėje, prie neužšalusio vandens lopų. Paukščiai, anot gamtosaugininkų, pripranta prie globos ir tampa nebailūs, patys ieško žmogaus artumo, eina prie namų, mokyklų.

Šią žiemą Marijampolėje gulbės į miesto gilumą pėsčios atpėdino jau keletą kartų. Šie paukščiai pastebėti ir Klaipėdos gatvėse. Gamtosaugininkai sako, kad paukščiai taip įprato būti šeriami, jog netgi „parodo charakterį“.

Specialistai pabrėžia, jog žmonės vasarą ir rudenį gulbių maitinti neturėtų ir tik jei tokiu būdu paukščius jau prisijaukino, turi jais rūpintis ir žiemą, nes pamažu priprasdamos prie žmonių duodamo lesalo, gulbės praranda instinktą migruoti, priauga svorio, tampa pusiau naminiais paukščiais ir įpranta lesti duoną, sausainius, sumuštinius, kai turėtų lesti vandens augalus.