Visiems šiems medžiams - daugiau kaip keli šimtai metų.

Jau atlikti dirvožemių agrocheminiai tyrimai, nustatytos augaviečių sąlygos ir medžių gyvenimą neigiamai veikiantys veiksniai. Apibendrinus duomenis, numatytos priemonės, kurios padės atkurti pažeistas ekosistemas ir pratęsti medžių gyvybingumą. Medžių senolių tvarkymo ir priežiūros darbai finansuojami iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšų, o juos vykdo VšĮ „Lietuvos arboristikos centras”.

Pasak VSTT planavimo ir kadastro skyriaus vyr. specialisto Giedriaus Mikalausko, laikantis artimų gamtai technologijų, bus atkuriamos pažeistos medžių augavietės, tvarkomi kamienai ir lajos, bus atstatoma grunto struktūra, paviršinis dirvos sluoksnis, šalinama stelbianti aplinkinė augalija. Šalia medžių senolių numatoma pastatyti informacinius stendus, kuriuose lankytojams bus pateikta išsami informacija apie medį ir kaip jį reikia saugoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją